INTERVIU, DAN ALEXA, NOUL DIRECTOR TEHNIC AL RAPIDULUI

martie 13, 2020

Dan Alexa, revenit la Rapid după aproape patru ani, a acordat un interviu pentru fcrapid.ro, unde a vorbit despre actuala situație a clubului, dar și despre viitorul echipei si al sezonului de Liga 2.

R: Salut, Dan! Au trecut trei zile de când ai revenit la Rapid. Cum ai găsit lotul și cum ți se par băieții după câteva antrenamente?

Dan Alexa: Am întâlnit jucători care au calitate, exact ceea ce știam, jucători cu moralul puțin afectat, pentru că ultimele rezultate nu au fost cele dorite și este normal ca atunci când nu sunt rezultate să fie o atmosferă apăsătoare. Jucătorii sunt angrenați în antrenament, sunt serioși, a venit și pauza aceasta ce va dura aproximativ trei săptămâni, și am timp să îi cunosc mai bine. 

Ai reușit să îi cunoști pe toți băieții? 

Cu unii am lucrat la Călărași, cu alții la Astra, am și urmărit jocurile Rapidului, iar în această perioadă o să reușesc să îi cunosc mult mai bine și vom vedea cum vom arăta la prima etapă.

Cât de mult a afectat programul echipei această decizie a Federației Române de Fotbal, ce a suspendat competițiile conduse de ea până la 31 Martie?

Pregătisem meciul cu Viitorul Târgu Jiu, dar este o decizie națională, trebuie să mă conformez, îmi doresc să fie de bun augur. Vom vedea la ora jocului. Am timp să implementez echipei filozofia mea de a antrena, îmi doresc să începem bine, pentru că suntem contracronometru, nu mai sunt atât de multe jocuri, iar orice pas greșit poate să ne coste foarte mult și încercăm ca aceste trei săptămâni să le folosim cu mare atenție. 

Ce urmează în următoarele trei săptămâni? Care va fi programul echipei? 

O să le dau băieților două zile libere, iar de luni o să reluăm antrenamentele, vom lua două jocuri amicale, pentru că vreau să văd jucătorii în meciuri. Sper să se poată, pentru că e important ca echipa să își mențină ritmul, dar și pentru mine, să văd dacă se exprimă în felul în care îmi doresc eu.

Sunt tot felul de scenarii legate de continuarea acestui campionat, unul dintre ele fiind acela că întreg sezonul ar putea fi anulat, iar sezonul ar fi reluat de la zero, din vară. Cum ți s-ar părea această decizie?

Dacă problema se acutizează, iar situația cu virusul devine tot mai gravă, cred că e o decizie normală. Vom încerca să ne adaptăm rapid la decizie, pentru că nu ține de forurile sportive, ci de Ministerul Sănătății. Am înțeles că o asemenea decizie ar fi aplicată la nivel european. Încercăm să ne adaptăm, iar dacă se reia pe 1 Aprilie sau pe 15 Aprilie, noi trebuie să fim pregătiți. 

Cum vezi lupta pentru promovare și care crezi că sunt contracandidatele Rapidului la promovare? 

Lupta este foarte strânsă, sunt cinci echipe într-un interval de două puncte, pentru două locuri, cred că UTA nu mai poate fi ajunsă, fiindcă mai sunt puține etape, iar ei au un avans mare. Este o luptă între noi, Petrolul, Măgurele, Piteștiul, care a început prost acest campionat, dar și-a revenit… Sunt echipe bune, echipe făcute pentru nivelul ligii secunde, consistente, iar cine va avea o continuitate de 3-4 victorii la rând va avea câștig de cauză. 

Crezi că, în cazul unui baraj, o echipă de liga secundă ar putea promova în dauna uneia de prima ligă?

Acum, cred că da. Ar pleca cu șansa a doua, dar ar putea învinge, pentru că s-a investit foarte mult și în echipele de liga a doua, au fost aduși jucători peste cei din anii anteriori, iar șansele unei echipe de Liga 2 ar fi mult mai mari decât până acum. 

Distribuie:
Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Email

#împreunăspre100

Ultimele știri

Scroll to Top