INTERVIU EMOȚIONANT, CU IULIAN CHIRIȚĂ

aprilie 4, 2020

Iulian Chiriță, o legendă a Rapidului din anii 90, a fost astăzi în direct cu suporterii giuleșteni, pe pagina oficială de Facebook a clubului, și a depănat amintiri din perioada sa de glorie, însă a vorbit și despre prezent.

„Fiecare zi de antrenament la Rapid, fiecare zi de meci, mi le amintesc perfect, nu uit nimic. Toader, Stanciu, Cezar Zanfir, Fane Țîră, Rodin Voinea, cu care am stat în cameră 3-4 ani de zile, Adrian Matei, Constantinovici, Lupu, toți erau prietenii mei. Eram un grup foarte unit de jucători, care glumea chiar și înainte de joc, ne plăcea să rândem, soțiile erau toate prietene între ele, au fost niște vremuri foarte frumoase”.

Chiru ne-a povestit despre cel mai frumos gol din carieră, dar și despre meciul ce l-a marcat.

„Cel mai frumos gol al meu a fost cel de-al doilea gol din meciul cu Dinamo, câștigat cu 2-0, din 1992, când am trecut de Mihali, am scăpat singur cu Prunea și i-am dat lob. Tot acela a fost și cel mai frumos meci, deoarece după el am trait momente unice. Eram cu socrul meu în mașină, iar suporterii ne-au luat mașina pe sus, la propriu. Apoi au fost toate victoriile cu Steaua, dar acel meci cu Dinamo a fost unul dintre cele mai frumoase meciuri, mai ales că îi învinsesem pentru prima dată după 18 ani”.

 „Am avut norocul de a ajunge la națională și ghinionul de a găsi o echipă fenomenală, cum nu a mai avut niciodată România. Mi-a părut foarte rău că nu am putut să joc niciun minut la Campionatul Mondial din 1994, eu cred că aș fi putut, dar Anghel Iordănescu folosea doar 11-12 jucători”, a spus Iulian Chiriță despre perioada petrecută sub tricolor.

În prezent, Chiriță lucrează în Spania, lângă Barcelona, unde s-a stabilit alături de soție și de cei doi copii ai săi.

„Muncesc la o societate, sunt electrician industrial, și chiar unul foarte bun. M-am rupt de fotbal, am încercat la o echipă de copii și juniori din zonă, am stat șase luni, dar nu au putut să mă plătească și a trebuit să renunț, pentru că nu îmi ajungeau banii. La 40 de ani am luat-o de la zero, sau de la minus, însă am trecut peste toate și acum sunt ok. Nimeni nu mi-a dat niciodată nimic, nu am furat niciodată nimic, mereu am muncit pentru ce am avut”.

„Mi-aș dori să ajung din nou în Giulești, singura problemă ar fi să pot să îmi conving familia să se întoarcă în România, pentru că soția și copiii sunt obișnuiți aici, dar eu aș veni pe jos”, a spus nostalgic fostul nostru atacant.

Iulian Chiriță a vorbit și despre galeria Rapidului, cea al cărei idol a fost timp de șase sezoane.

„E cea mai frumoasă galerie pe care o are cineva, îmi plăcea și când ne alergau pe șine, după meciuri.

Le doresc să nu se schimbe niciodată, să rămână la fel, să iubească echipa Rapid la infinit. Sunt jucătorii lor, echipa lor de suflet și să nu uite că sunt meciuri în care jucătorii sunt cei mai afectați când pierd un meci sau un campionat. Să îi înțeleagă și să îi ducă, cu puterea și cu strigătele lor, spre victorie.

În final, Chiru le-a transmis un mesaj puternic fotbaliștilor actuali:

„Le spus doar atât: să nu facă niciodată greșeala pe care am făcut-o eu și să înțeleagă că, dacă ai fost fotbalist, cel mai bine e să rămâi cu fotbaliștii, să uite de șmecheri, de șmecherie, de clanuri, să rămână cu fotbaliștii. Pentru că toată lumea, conducători, sponsori, prieteni, de multe ori și neamuri, țin la tine pentru ceea ce ești. Toți credem că suntem nemuritori, între ghilimele, dar nu, cum nu mai joci fotbal, cum nu mai ești un nume, te-a uitat toată lumea. Și trebuie să se pregătească pentru momentele astea.”

IULIAN CHIRIȚĂ

  • Data nașterii: 2.02.1967
  • A jucat la Rapid între 1991 și 1997.
  • A marcat 58 de goluri în 156 de meciuri.
  • A jucat de trei ori pentru naționala României.

Emisiunea completă:

Distribuie:
Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Email

#împreunăspre100

Ultimele știri

Scroll to Top