LISTA DORINȚELOR | CE AM DISCUTAT CU SUPORTERII, ÎN „SPAȚIUL DE DISCUȚIE”

iunie 27, 2024

De Ziua Rapidului, ne-am bucurat de povești spuse de legende ale clubului, de meciuri amicale și de subiecte dezbătute în cadrul conferințelor care au adus împreună suporterii și reprezentații clubului.

„Să avem un fotbal orientat spre înainte. Obligatoriu Înainte”

Viorel Moldovan, președintele Rapidului, și Ionuț Dumitrache, coordonatorul Academiei FC Rapid, au stat față în față cu suporterii rapidiști care s-au înscris la conferință și care ne-au trimis înainte întrebările lor și subiecte pentru dezbatere.

Privit din exterior, putem spune că acest panel de discuții nu a avut neapărat subiecte la baza lui, ci mai degrabă dorințe. Și, așezate la aceeași masă, s-a dovedit că aceste dorințe sunt aceleași din ambele direcții, dinspre suporteri și dinspre reprezentații clubului. Iar acest lucru ar trebui să ne fie tuturor un punct de pornire în acest sezon.

Deci, să vorbim despre dorințele discutate.

Dorința de a avea un joc ofensiv

Și, da, cu un ritm susținut până în minutul 90, așa cum a adăugat unul dintre suporterii aflați în sală. Cei care iubesc Rapidul vor să vadă reacție din teren, vor să vadă curaj și dorință ofensivă. Viorel Moldovan, întrebat despre părerea lui despre Neil Lennon, a subliniat acest aspect, al stilului de joc orientat spre înainte.

Viorel Moldovan: „Din multe puncte de vedere, viziunea lui despre fotbal coincide cu viziunea mea, sunt multe similitudini. E un antrenor care vrea ca echipa lui să joace un fotbal orientat spre înainte, spre poarta adversă, direct, spectaculos și eficient în același timp.

Dorința de a vedea mai mulți jucători din Academie în angrenajul echipei mari

Avându-l pe Ionuț Dumitrache la masa conferinței, suporterii au vorbit cu el despre grupele de copii, despre posibilitatea de a aduce sportivi talentați din alte țări, despre colaborările pe care Academia FC Rapid le are cu alte școli de fotbal.

Ionuț Dumitrache: „E nevoie de timp, Academia e formată în 2021 și sunt foarte mulți jucători cu potențial pe care sper să îi putem promova în angrenajul echipei mari în viitorul apropiat.”

Dorința de a se lua măsuri în cazul scandărilor xenofobe și rasiste

Cumulată cu dorința de a vedea o reacție rapidă din partea clubului în momentul în care ne confruntăm cu aceste situații.  Pe acest subiect, discuția s-a îndreptat spre adoptarea unor politici clare împotriva discriminării, educarea suporterilor prin campanii de conștientizare și monitorizarea comportamentului în tribune. Clubul va interveni imediat ce va observa o disproporționalitate între faptele întâmplate pe stadion și sancțiunile luate.

Cât despre reacția rapidă din partea clubului, Viorel Moldovan i-a asigurat pe suporteri că va exista drept la replică din partea Rapidului, pentru a răspunde cât mai repede și eficient acțiunilor întâmplate.

Dorința menținerii unei legături între suporteri și echipă

Reprezentații Rapidului sunt conștienți că o legătură autentică între club și suporteri poate exista doar prin transparență, comunicare deschisă și implicare activă a fanilor în viața clubului. De aceea, Viorel Moldovan a subliniat acțiunile specifice pe care clubul le face în această direcție:

  • oferirea informațiilor clare despre activitatea clubului prin intermediul rețelelor sociale și site-ul clublui
  • conferințe de presă, pentru a le permite suporterilor să afle direct de la club ce se întâmplă cu echipa
  • evenimente dedicate fanilor, așa cum a fost și ideea acestor paneluri în care reprezentați ai diferitelor departamente din club au venit în fața suporterilor pentru a discuta

Viorel Moldovan: „Un lucru foarte important este că toți, indiferent de locul pe care îl ocupăm în tribună, să punem clubul deasupra tuturor.

Într-o ora și 20 de minute am mai discutat despre fake news, despre dezvoltarea tinerilor jucători rapidiști, despre modelul de organizare al clubului, având în vedere influența lui Viorel Moldovan din fotbalul francez. Răspunsul său pentru suporteri a fost că Rapid abordează un model hibrid, între latin și anglo-saxon, asta pentru că este necesară adaptarea specificelor locale.

De asemenea, suporterii au mai dorit abordarea strategiei sportive a Rapidului și pilonii acesteia.

Viorel Moldovan: „Strategia sportiva a clubului Rapid se bazează pe un stil de joc bine definit, o structură echilibrată a lotului, asigurarea continuității și o tranziție lină a tinerilor din academie către echipa principală, implementarea acestei strategii necesită o colaborare strânsă între președinte, director sportiv, antrenor principal și restul staff-ului, susținută de mijloace umane și materiale adecvate.

 

Suporterii au avut ocazia să discute și pe alte subiecte importante pentru activitatea clubului, în paneluri specifice departamentelor juridic și financiar, Ticketing & Licensing.

Marian Mihail, directorul executiv al clubului, a abordat alături de fani tipurile de contracte, tipurile de bugete, despre protecția mărcii FC Rapid 1923 și drepturile asupra palmaresului.

Mircea Mereuță, managerul departamentului de ticketing&licensing, a discutat despre sisteme de ticketing, beneficiile abonaților, politica generală a prețurilor și riscurile lor.

Vă mulțumim celor aflați în sală pentru sugestii, întrebări și, cel mai important, pentru dorințe. Împreună putem să le dezvoltăm și să le transformăm în succes.

La mulți ani, rapidiști și rapidiste! Toți cu dorințe împlinite!

 

 

 

Distribuie:
Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Email

#împreunăspre100

Ultimele știri

Scroll to Top