LOBONȚ: „DACĂ TOȚI VOR, VOM AJUNGE ÎN EUROPA”

aprilie 17, 2024

Bogdan Lobonț este noul antrenor principal al Rapidului, după despărțirea de Cristiano Bergodi, fostul goalkeeper giuleștean urmând a fi ajutat de Adrian Iencsi, Ciprian Niță și Mihai Toader.

Portarul care a luat titlul cu Rapid, în 1999, dar și fostul jucător al lui Ajax, Fiorentina sau AS Roma, ne-a oferit un interviu în exclusivitate.

„Oportunitatea de a antrena Rapidul am primit-o cu mare entuziasm. Același entuziasm vreau să îl transmit împreună cu colegii mei și jucătorilor pentru că au calitate foarte bună. Au demonstrat-o în atâtea meciuri și pot face lucruri fantastice în următoarele partide rămase.

Normal că am visat să iau un titlu de campion ca antrenor împreună cu Adi Iencsi. A visa nu costă nimic. Important este să ai visuri cât mai mari, să muncești pentru ele și la final, munca te răsplătește. Sunt convins că mai devreme sau mai târziu, vom reuși împreună să câștigăm un campionat așa cum am facut-o ca jucători.

Este fundamental să gândești cât mai sus posibil pentru că din acest motiv ne-am apucat de această meserie și cred că este valabil pentru tot ceea ce faci în viață. Așa cum am spus mai devreme, cât timp ai visuri mărețe, poti obține cât mai mult posibil. Important este să muncești zi de zi pentru aceste visuri, pentru aceste obiective. Visul sau obiectivul este doar rezultatul. Important este să te focusezi zi de zi pe parcurs, pe proces pentru că aceste lucruri te duc la realizarea visului sau îndeplinirea obiectivului.

Nu trebuie să ne ascundem după deget. Din punct de vedere mental, suntem jos, dar avem forța necesară și ustensilele necesare să ne ridicăm. Din orice te poți ridica. Sunt convins că putem depăși aceste momente din punct de vedere mental. Este inutil să vorbim despre tot ceea ce s-a întâmplat, important este ceea ce facem astăzi. Asta contează cel mai mult. La final, putem trage linie să vedem unde am ajuns. Nu este ușor, însă este important mai mult decât poate să își imagineze cineva.

FCSB traversează o perioadă extraordinară și au șanse mari să câștige campionatul. Noi încă suntem în obiectiv, avem șansele noastre. Referitor la următorul meci, într-un derby, ceea ce a fost înainte nu contează. Și de o parte și de cealaltă sunt jucători care se autodepășesc. Nu cred că vor fi diferențe sâmbătă seara. Mergem să ne jucăm șansa, mergem să luptăm. Ceea ce pot să sigur pe toată lumea este că vom face tot ceea ce depinde de noi să luptăm pentru fiecare minge și pentru fiecare rezultat.

Toată lumea dorește o calificare în Europa, dar important este ca toată lumea să vrea. Este o diferență subtilă între a dori și a vrea. Dacă toți vor, cu siguranță vom ajunge să îndeplinim un obiectiv. Important este să vrem. Apoi vom ști ceea ce trebuie să facem. Câte șanse avem, nu pot să spun pentru că nu sunt statistician. Statisticienii se ocupă de șanse, de procente. În momentul de față sunt antrenor alături de Adrian Iencsi, Ciprian Niță și Mihai Toader.

Este important ceea ce înveți de la antrenori, dar mult mai important este ceea ce reușești să transmiți. Mesajul pe care îl transmiți jucătorilor pe care îi antrenezi. Am ajuns la concluzia că aspectul acesta este cel mai important. Am lucrat cu antrenori mari, antrenori care au obținut rezultate extraordinare.

Dintr-un punct de vedere, suntem puțin penalizați pentru că vom juca două meciuri în deplasare acum. Jucăm contra FCSB-ului, iar apoi la Constanța. Avem CFR Cluj și Sepsi tot în deplasare. Trebuie să obținem maximum din orice partidă pe care o jucăm. Rezultatul de pe tabelă este o consecință a ceea ce faci în teren. Este simplu.

Nu este un lucru ciudat faptul că multe echipe au schimbat antrenorul acum. Îmi pare sincer rău de tot ceea ce s-a întâmplat și se întâmplă cu fiecare antrenor schimbat. Mai devreme sau mai târziu, știu că voi fi și eu în acea situație. Aceasta este meseria pe care am ales-o, cu riscurile și bucuriile care există. Important este cum se gestionează aceste momente. Nu e confortabil pentru nimeni să părăsești o echipă. Știu ceea ce simte Mister (n.r. – Cristiano Bergodi). Am avut posibilitatea să lucrăm o perioadă bună împreună, din august anul trecut. Este o persoană fantastică, un antrenor foarte bun și știu prin ce trece”, a declarat „Lobby”, în primul interviu de la numirea sa ca antrenor principal pe banca Rapidului.

Bogdan va debuta cu Rapid sâmbătă, în derby-ul cu FCSB, de la ora 20:30, pe Arena Națională.

 

Distribuie:
Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Email

#împreunăspre100

Ultimele știri

Scroll to Top