MODIFICARE ÎN STRUCTURA ACȚIONARIATULUI

iulie 13, 2020

Inițiate în luna septembrie a anului trecut, negocierile purtate cu domnul Liviu Goncea au fost finalizate cu succes luna aceasta.

Astfel, odată cu finalizarea discuțiilor, a fost parafată tranzacția de preluare a unei părți semnificative din acțiunile clubului.

Urmare a acestei tranzacții, structura acționariatului FC Rapid 1923 se prezinta astfel:

  •  Casazela Rapid Ltd. (reprezentată de domnul Victor Angelescu) – 49%
  •  Liviu Goncea – 48%
  •  Asociația Academia Rapid – 3%

Om de afaceri cu prezență semnificativă în domeniul auto, domnul Liviu Goncea a fost și până la semnarea tranzacției de preluare a pachetului de acțiuni un apropiat al clubului, în calitate de sponsor.

În noua sa calitate, aceea de acționar, domnul Goncea va ramâne aceeași prezență discretă, interesele domniei sale urmând a fi reprezentate în Consiliul de Administrație de domnul Andrei Nicolescu – vicepreședinte al CA.

Actuala structură a acționariatului demonstrează maturitatea organizațională, administrativă și financiară a clubului, prin implementarea celor două principii avute în vedere încă de la lansarea proiectului, în 2017:

– putere de decizie egal distribuită acționarilor clubului, astfel încât societatea să fie protejată de eventuale decizii discreționare ale unui actionar majoritar;

– plan investițional pe termen lung, ambii acționari asumându-și obligații financiare egale în asigurarea bugetului clubului pentru următorii ani.

Modificarea acționariatului subliniază determinarea și consecvența clubului în asigurarea unei performanțe financiare – condiție absolut necesară pentru atingerea obiectivelor de performanță sportivă.

Liviu Goncea, noul acționar al FC Rapid 1923
Distribuie:
Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Email

#împreunăspre100

Ultimele știri

Scroll to Top