OVIDIU BURCĂ VA CONDUCE ECHIPA SECUNDĂ A RAPIDULUI

ianuarie 19, 2021

Ovidiu Burcă (40 de ani) este noul antrenor principal al echipei secunde, formație ce ocupă locul 8 în seria a IV-a a ligii a treia.

Fost președinte al clubului și unul dintre oamenii ce au pus umărul la restartul Rapidului, Ovidiu a condus în ultimele șase luni formația U19. Acesta a ne-a oferit un interviu exclusiv pentru fcrapid.ro.

Salut, Ovidiu! Ce înseamnă pentru tine să fii antrenor la Rapid II?

Sunt foarte fericit că am această posibilitate, după doar șase luni la echipa de juniori U19. Deși nu am avut competiție oficială, a fost o perioadă extrem de interesantă pentru mine. Nu mă așteptam să antrenez la nivelul acesta atât de repede, planul era să stau un an de zile la nivelul juniorilor mari, însă sumt că sunt pregătit să fac acest pas. În definitiv, pentru asta m-am pregătit de-a lungul carierei de sportiv, să devin antrenor. Mi-am luat licențele, am terminat facultatea de psihologie, tocmai în sensul acesta, și mă sunt fericit că, în sfârșit, pot face asta.

Cât de bine cunoști jucătorii de la formația secundă?

Îi cunosc foarte bine pe acești copii, i-am văzut crescând sub ochii mei în toți acești ani și este o plăcere și o responsabilitate imensă să le pot fi mentor.

Ai avut o mare contribuție la înființarea Centrului de copii și juniori al Rapidului. Cum arată acesta în momentul de față?

Sunt extrem de mândru când văd că munca de la Centrul de copii și juniori a început să dea roade. Am crezut cu tărie încă de la începutul acestui proiect că acesta va trebui să fie elementul ce ne va diferenția de ceilalți: jucători crescutți în propria pepinieră, cu un nivel ridicat de atașament pentru tricoul alb-vișiniu al Rapidului.

Ce obiective ți-ai propus pentru Rapid II?

Rolul meu va fi acela de a propune cât mai mulți jucători către prima echipă. Planul pe termen mediu și lung este ca jucătorii născuți între 2002 și 2004 să facă pasul către echipa mare, în doi an de acum înainte. Când am început acest proiect, anul centenarului, 2023, era anul în care echipa de seniori ar fi trebuit să aibă 50% dintre componenți jucători crescuți în propria academie. Cred că suntem în grafic și nu a fost deloc ușor.

Ce fel de antrenor ți-ai propus să fii?

Sper să le ofer băieților tot suportul tehnic, material și emoțional pentru a deveni ceea ce visează. Pun foarte mare accent pe aspectul mental. Cu îndrumarea corectă, un sportiv motivat, cu mare încredere în forțele proprii, cu perseverență și sudoare, poate deveni cine vrea el să devină. În fond, fotbalul este doar o etapă în viața jucătorilor, însă dorim să îi învățăm că în viață, ca și în fotbal, nu există eșec. Există doar experiențe din care să învățăm și care ne pot face mai buni. De aceea, înainte de orice, dorim să le modelăm caracterul.

Staff-ul lui Ovidiu Burcă va fi compus din:

  • Gabriel Stoica (antrenor secund)
  • George Maria (antrenor de portari)
  • Alexandru Frângu (preparator fizic)
  • Ruxandra Brănaș (medic)
  • Viorel Neacșu (delegat)

Returul ligii a treia va debuta pe 13 martie 2021, în prima etapă Rapid urmând a primi vizita Metalului Buzău, ocupanta locului 4 în serie.

 

 

Distribuie:
Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Email

#împreunăspre100

Ultimele știri

Scroll to Top