PARTENERIAT CU ACADEMIA DE FOTBAL „RĂZVAN RAȚ”

martie 22, 2023

FC Rapid București a semnat un parteneriat de colaborare cu Academia de Fotbal Răzvan Raț, prin care clubul nostru are prioritate la cei mai buni jucători formați la școala de fotbal a fostului nostru jucător.

“Rapid continuă seria parteneriatelor cu academii puternice din țară. Suntem foarte bucuroși să încheiem un contract de colaborare cu școala de fotbal a lui Răzvan Raț. Prin acest parteneriat vom avea prioritate la cei mai buni jucători ai academiei lui Răzvan, o academie puternică, cu peste 100 de copii și cu antrenori foarte buni. Iar colaborările nu se vor opri aici”, a spus Vasile Maftei, directorul academiei FC Rapid.

“Mă bucur că putem colabora cu Rapid, unul dintre cele mai mari cluburi din România. Acest parteneriat poate fi un imbold pentru copiii de la academia noastră, deoarece au șansa de a ajunge mai ușor la un club atât de important. Academia Rapidului s-a dezvoltat foarte mult în ultimii ani, a ajuns printre primele din țară, este foarte bine organizată, iar acest lucru este o dovadă că am luat o decizie foarte bună”, a declarat fostul fundaș al Rapidului, Răzvan Raț.

„Au început să apară jucători buni la academie, însă este nevoie de timp pentru a culege roadele. Suntem extrem de atenți la sectorul juvenilor, ne dorim ca cei mici și tinerii de la academie să crească într-un mediu curat și să urmăm pașii necesari. Jucătorii sunt tot timpul monitorizați de staff-ul echipei mari. Aceste parteneriate ne oferă șansa de a atrage copiii foarte talentați, ce își doresc să crească la Rapid și să se dezvolte în spiritul alb-vișiniu”, a spus președintele Rapidului, Daniel Niculae.

  • Academia lui Răzvan Raț a fost înființată în 2008, și are 110 copii, cu vârste cuprinse între 7 și 15 ani.
  • Grupa U15 a Academiei de Fotbal Răzvan Raț ocupă locul doi în Seria 9 din Liga Elitelor U15, după Universitatea Craiova 2008.

Răzvan Raț este dublu campion cu Rapid București, în 1999 și 2003, și unul dintre cei mai importanți fundași stânga din istoria clubului nostru.

  • a îmbrăcat tricoul Rapidului în 82 de meciuri de campionat
  • 6 goluri are Raț pentru Rapid, în toate competițiile 

Pe lângă Rapid, Răzvan Raț a mai jucat la cluburi mari, precum Șahtior Donețk, West Ham, Rayo Vallecano sau PAOK Salonic.

În cariera de jucător a fost de 7 ori campion al Ucrainei, dar și câștigător al Cupei UEFA (2009), cu formația antrenată de Mircea Lucescu.

  • 113 meciuri a jucat pentru naționala României, fiind pe locul 4 într-un clasament al selecțiilor, după Dorinel Munteanu (134), Gheorghe Hagi (125) și Gheorghe Popescu (115)
  • 2 goluri a înscris Raț sub tricolor

Distribuie:
Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Email

#împreunăspre100

Ultimele știri

Scroll to Top