PATRU JUCĂTORI LA NAȚIONALA ROMÂNIEI

septembrie 6, 2022

Nu mai puțin de patru jucători vor reprezenta Rapidul la Syrenka Cup, o importantă competiție de juniori, ce se va desfășura în Polonia.

Între 17 și 28 septembrie, Bogdan Ungureanu (15 ani), Gabriel Gheorghe (15 ani), Matei Mereanu (16 ani) și Andrei Dima (16 ani) au fost selecționați la România U17.

Bogdan Ungureanu are deja câțiva ani buni la Rapid, acesta antrenându-se deja cu prima echipă, sub comanda lui Mihai Nădăban.

În acest sezon, chiar a fost o dată rezervă la formația lui Adrian Mutu, la meciul cu Petrolul Ploiești, din etapa a cincea a Superligii.

Achiziții de națională

Ceilalți trei jucători au fost achiziționați în această vară.

Gabriel Gheorghe a venit de la ACS Juniorul și se antrenează și el sub comanda lui Adi Mutu, în timp ce Mereanu și Dima au venit de la Academia Pro Sport.

Andrei Dima a debutat deja în Liga 1, bifând 11 meciuri pentru Gaz Metan Mediaș, în sezonul trecut.

Turneu puternic în Polonia

Competiția este una foarte puternică la nivelul acesta de vârstă, Olanda fiind campioana en-titre, după o finală cu Anglia, câștigată cu 3-2.

Prima ediție a Syrenka Cup s-a disputat în 1986, atunci când Franța, cu Zinedine Zidane în teren, a câștigat competiția, iar în 2019, Anglia a triumfat avându-i în teren pe Jude Bellingham sau Jamal Musiala.

Bodi, victorie cu Spania

Altfel, Bogdan Ungureanu a fost titular în ultima partidă amicală a României U16, în victoria prestigioasă, 2-1, contra Spaniei, meci disputat la Buftea.

Bogdan a fost decisiv pentru victoria noastră, reușind să pareze o lovitură de pedeapsă la ultima fază a meciului.

Peste două zile, România U16 va disputa un nou meci de verificare împotriva ibericilor, joi, de la ora 19:00, tot la Buftea.

Sursa foto: frf.ro

Distribuie:
Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Email

#împreunăspre100

Ultimele știri

Scroll to Top