POZIȚIA CLUBULUI ÎN LEGĂTURĂ CU MARCA FC RAPID

mai 6, 2020

Fapt – în anul 2018, FC Rapid a achiziționat în licitație publică, pentru suma de 400.000 euro plus TVA marca Fotbal Club Rapid.

Din anul 2019, FC Rapid se află în litigiu cu entitatea AFC care solicita anularea mărcii Fotbal Club Rapid, achiziționată la licitație publică. Litigiul este înregistrat la Tribunalul București în prima instanță.

Printr-o acțiune separată, clubul FC Rapid a solicitat instanței de judecată să interzică provizoriu, pe durata judecării litigiului anterior menționat, utilizarea mărcii Fotbal Club Rapid, achiziționată la licitație, de către entitatea AFC.

Ca urmare, prin ordonanța președențială, instanța a interzis entității AFC utilizarea marcii Fotbal Club Rapid până la obținerea unei sentințe definitive în litigiul de fond.

Entitatea AFC a formulat apel la această ordonanță. Instanța de apel a apreciat diferit de instanța de fond și ne-a respins această cerere cu caracter provizoriu. Aceasta este semnificația deciziei de instanță evocată, astăzi, în presă.

Clubul Rapid NU a pierdut dreptul de utilizare al numelui (drept câștigat prin achiziția din licitație publică a mărcii Rapid) și continuă litigiul cu entitatea AFC pe speța utilizării abuzive de către aceasta a mărcii achiziționate la licitație publică.

Vom clarifica aceste nuanțe juridice în intervenții publice, în zilele următoare, și invităm întreaga suflare rapidistă la calm și echilibru, pentru a ramâne concentrați pe obiectivele sezonului în curs.

Distribuie:
Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Email

#împreunăspre100

Ultimele știri

Scroll to Top