PRECIZĂRI PRIVIND POZIȚIA CLUBULUI VIZAVI DE „REGULA U21”

iunie 27, 2023

Rapid are mare încredere în tinerii jucători, asumându-și investiții substanțiale pe termen lung. Iar așa-numita “Regulă U21” este, în principiu, în condordanță cu această dorință. Bineînțeles, asta nu înseamnă că este și perfectă. Fotbalul profesionist trebuie să fie o afacere privată, iar investitorii să aibă posibilitatea de a identifica și, de ce nu, corecta anumite neajunsuri ale regulilor care îl guvernează.

De pildă, ne-am dori ca promovarea jucătorilor tineri să nu fie prevăzută în regulamente ca o constrângere, ci mai degrabă ca o facilitate. Per total, cluburile nu ar trebui să fie forțate să contribuie la viitorul echipei naționale, ci dimpotrivă, încurajate.

Astfel, așteptarea noastră este ca toți colegii din Liga 1 să fie deschiși în a promova cât mai mulți tineri talentați în rândurile echipei de seniori, iar aceste eforturi să fie susținute în egală măsură și de Federația Română de Fotbal, nu doar de investitorii privați. Spre exemplu, crearea unor sisteme de recompensare a celor care promovează constant jucători tineri în Liga 1 ar putea fi o soluție ceva mai bună decât instituirea unor constrângeri.

Însă astfel de schimbări vin în urma unor propuneri făcute din timp, în urma consultării specialiștilor și, nu în ultimul rând, colegilor din competiție. Nu putem fi de acord ca, în loc să schimbăm opinii și puncte de vedere, să ne rezumăm doar la a fi sau nu de acord cu propunerea unui cowboy singuratic. Care, de altfel, după ce nu a convins auditoriul, a plecat supărat și a început un monolog în fața presei, spunându-și oful cu privire la persoane care nici nu erau de față.

În final, arătăm că nu am fost surprinși nici de limbajul colorat al colegului de competiție, nici de dorința de a-și impune punctul de vedere cu orice preț. Din contră, surprinși am fi fost dacă am fi aflat de propunerile acestuia din timp, dacă am fi avut ocazia să dezbatem și să schimbăm idei. Pentru că, deși suntem în al treilea deceniu al secolului 21, încă suntem pregătiți să fim surprinși de normalitate. Normalitate pe care, însă, am văzut-o din partea colegilor care ne-au felicitat cu ocazia aniversării centenarului, ocazie cu care le mulțumim încă o dată.

Distribuie:
Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Email

#împreunăspre100

Ultimele știri

Scroll to Top