“PRO RAPID” – GRANDOARE ȘI DECADENȚĂ

septembrie 26, 2022

În chiar primul număr din “Giuleștina magazin” era prezentată pe larg inaugurarea minunii de la acea vreme, baza de pregătire “Pro Rapid”. În stilul său caracteristic, publicistul George Stanca scria o “cronică modernă”, articolul intitulat “La Giuleștello”.

Era de fapt o descriere a evenimentului de inaugurare a acelei baze considerată mult timp cea mai modernă din Europa de Est.

În momentul în care Mircea Lucescu a bătut palma cu George Copos pentru a prelua banca Rapidului, celebrul antrenor a pus o condiție, la prima vedere utopică.

Va ataca titlul și Cupa, dar doar dacă va avea la dispoziție o bază de pregătire la cele mai înalte standarde. În numai trei luni (!), părăginita bază “Tehnometal” situată în cartierul “Bucureștii Noi” se transforma în “Pro Rapid”, centru de pregătire unic în România.

Toată distracția avea să îl coste pe Copos nu mai puțin de 10 miliarde de lei! Pe malul lacului Străulești, departe de agitația Bucureștiului, jucătorii rapidiști beneficiau de terenuri de antrenament cu gazon natural și sintetic, sală de forță, hotel și restaurant.

Ulterior, la “Pro Rapid” aveau să fie mutate și birourile administrative din Giulești.

Ani mai târziu, în momentul în care asupra clubului Rapid plutea umbra falimentului, baza din “Bucureștii Noi” a devenit un obiect de dispute inclusiv politice, a fost abandonată și a intrat într-o stare avansată de degradare.

Distribuie:
Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Email

#împreunăspre100

Ultimele știri

Scroll to Top