PROGRESUL – RAPID 3-1

martie 2, 2019

Invincibilitatea Rapidului din campionat, ce data de la renașterea giuleștenilor, din 2017, s-a încheiat în această zi, după un an și jumătate, în meciul cu Progresul Spartac.

Pe un teren sintetic, în fața unei galerii frenetice, partida cu Progresul a început cu o mică întârziere, pentru ca toți rapidiștii să poată intra în stadion, dar și cu un moment de reculegere și cinci minute de liniște a galeriei în memoria a patru suporteri ce s-au alăturat Galeriei din Ceruri în ultimele luni, Nicu Corsicanu, Flavius Ștefănescu, Mojo și George Stanca.

Rapid a avut ghinion în start, atunci când Antonio Sefer, cel care l-a înlocuit în ultimul moment pe Drăghiceanu, accidentat, a lovit bara, după un șut de la mare distanță.

Prima parte a reprizei a fost echilibrată, până în minutul 27, când Andrei Luca a deschis scorul pentru gazde, cu capul, după o lovitură de colț.

Patru minute mai târziu, partida s-a rupt, atunci când Alex Iacob a faultat în careu un adversar, din postura ultimului apărător, iar arbitrul i-a acordat cartonaș roșu.

Ciprian Stanciu, căpitanul Progresului, a transformat penalty-ul, iar din acel moment a început o serie lungă de trageri de timp ale gazdelor, dar și un joc în care Rapid a atacat furibund, însă fără mare succes.

Mai mult, în minutul 51, arbitrul i-a oferit Progresului o nouă lovitură de penalitate, după un fault ușor acordat la intervienția lui Manole, iar Stanciu a reușit „dubla”.

Lucian Goge a readus speranțele giuleștenilor, în minutul 55, cu cel de-al șaselea gol din acest sezon, acesta finalizând cu capul, din șase metri, mingea venită din bară, după „foarfeca” lui Hlistei.

În ciuda faptului că gazdele au rămas fără doi jucători, Rapid nu a reușit să înscrie până la final, chiar dacă a mai avut ocazii, Oanea și Sefer ratând șanse bune, iar când a făcut-o, arbitrul i-a anulat golul lui Goge pe motiv de off-side, astfel că partida s-a încheiat cu victoria Progresului, cu 3-1.

Daniel Pancu a folosit echipa:

Drăghia – Băjan (58′ Robinho), A. Iacob, B. Manole, Oanea – Cârstocea, Jorza – Goge, Sefer, Hlistei (82′ A. Grigore) – Vlada (65′ Matulevicius).

Rapid rămâne lider în seria a II-a din Liga 3, cu trei puncte avans în fața lui CS Afumați și patru peste Unirea Slobozia, iar în etapa următoare va primi vizita lui SC Popești-Leordeni, în prima partidă în care va fi gazdă pe stadionul din Regie.

 

Distribuie:
Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Email

#împreunăspre100

Ultimele știri

Scroll to Top