RAPID BATE PROGRESUL, ÎNTR-UN JOC AMICAL

ianuarie 23, 2021

Rapid și-a adjudecat și cel de-al doilea meci amical al iernii, 2-0 (1-0), împotriva Progresului Spartac, echipa ce ne-a eliminat din Cupa României.

Pe un soare puternic, de primăvară, băieții noștri au mers la această partidă cu gândul de a învinge una dintre echipele ce au devenit „bestia nera” pentru Rapid.

În ultimele trei jocuri directe pe stadionul din zona Giurgiului, Progresul câștigase de două ori, în Liga 3 și Cupa României, iar o partidă s-a terminat la egalitate, 1-1, într-un alt „amical”.

Fără Voicu și Moldovan, menajați, sau Benzar, Catrici, Costin și Crișan, accidentați, Rapid a propus un prim unsprezece cu trei jucători „under” în teren, Pănoiu, R. Ilie și L. Florică, dar și cu un cuplu de fundași centrali foarte experimentat, Zunic (32 de ani) și Dandea, cel care a împlinit 33 de ani chiar în ziua jocului.

Prima parte a fost echilibrată, gazdele trecând primele pe lângă deschiderea scorului, atunci când Harrison Devenish-Meares a avut o paradă superbă la un șut din 8 metri al lui Lixandru.

Rapid a replicat prin lovitura liberă laterală executată în forță de Tavi Ursu, însă respinsă de fostul portar al giuleștenilor Andrei Voican.

Jocul agresiv și șicanele gazdelor au avut succes, provocând eliminarea lui Dandea, în minutul 30, acesta primind două „galbene”, unul pentru un duel verbal cu un adversar, iar celălalt pentru un fault la marginea careului.

Chiar și fără un om în teren, Rareș Ilie l-a găsit magistral pe Adrian Bălan, cu o pasă de 40 metri, atacantul nostru a preluat pe piept și a înscris primul gol al partidei, în minutul 39.

La pauză, Nicolae Grigore a schimbat toată echipa, revenind de la cabine tot cu 11 jucători, printre care alți tineri, moldovenii Finica (18) și Ignat (17), precum și Sefer sau Ernest, ambii de 20 de ani.

Dacă prima parte a fost mai echilibrată în șanse de gol, repriza secundă le-a aparținut rapidiștilor, Hlistei, Ernest sau Ioniță anunțând golul secund, după ce au ratat șanse bune de gol.

Cu 20 de minute înainte de final, Cătălin Hlistei a fost faultat în careu și tot el a transformat lovitura de pedeapsă, stabilind și scorul final, în ciuda unei șanse a gazdelor, la o lovitură de cap scoasă foarte bine în corner de către Virgil Drăghia.

Astfel, Rapid a obținut o nouă victorie în jocurile amicale, după cea cu AFC Odorheiu Secuiesc, 4-1, de sâmbăta trecută.

Pentru băieții lui Grig urmează, începând de luni, 10 zile de cantonament la Snagov, în cadrul căruia vor disputa și câteva partide de verificare, prima dintre ele având loc miercuri, când la Buftea va sosi Universitatea Cluj, o contracandidată la promovarea în Liga 1.

RAPID

Devenish-Meares (46 Drăghia) – Goge (46 Leasă), Dandea (46 Ignat), Zunic (46 Nastos), Florică (46 Finica) – Pănoiu (46 B. Barbu), Jorza (46 R. Lazăr), Drăghiceanu (46 Sefer) – Ursu (46 Al. Ioniță), A. Bălan (46 Ernest), R. Ilie (46 Hlistei). Antrenor: Nicolae Grigore.

PROGRESUL

Voican – Șandru, Alexandrescu, Parfeon, Stroe – E. Lixandru, S. Matei, Pacionel, Dițu – M. Ion, E. Radu. Au mai jucat: Jipa, Moro, Ohaci, Cîrlig, Purice, I. Costea, E. Matei, An. Matei, D. Ion și Cergan. Antrenor: Andrei Erimia. 

 

VIDEO / REZUMATUL PARTIDEI – YouTube / FC Rapid 1923

Distribuie:
Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Email

#împreunăspre100

Ultimele știri

Scroll to Top