RAPID BATE AEROSTARUL ȘI URCĂ PE 4

noiembrie 22, 2020

Rapid a reușit să obțină cea de-a treia victorie consecutivă, 3-2 (2-1), pe terenul Aerostarului.

Primul contact cu stadionul din Bacău a fost unul ciudat, cu gazonul acoperit de chiciură și cu încălzirea făcută pe o ceață deasă.

Totul s-a schimbat la startul meciului, când un soare puternic a ieșit, iar odată cu el Rapid a luat un start furibund.

În primele secunde ale partidei, Drăghiceanu intră în careu, este faultat clar, iar arbitrul acordă, fără dubii, penalty.

Specialistul Cătălin Hlistei execută sigur și deschide scorul încă din minutul 2.

Băieții lui Mihai Iosif rămân sus, iar în minutul 10, un un-doi Drăghiceanu – Jorza îl aduce pe Amir singur cu portarul advers, arădeanul nostru înscriind cu un șut plasat, la colțul lung. 2-0!

Din acest moment, jocul nostru s-a schimbat puțin, permițându-le băcăuanilor să urce linile, iar în minutul 29, la o incursiune a lui Mircea Manole, fostul rapidist, Nastos i-a luat fața, însă arbitrul a considerat că grecul a lovit cu cotul și l-a eliminat direct.

Urmau 60 de minute fără un om, dar cu un avans de două goluri.

Acest avans nu a ținut decât 10 minute, deoarece același Manole, la poate cel mai bun meci al carierei, a punctat cu capul, din 8 metri, și a readus Aerostarul în joc, stabilind rezultatul primei reprize.

Miță Iosif a mutat prin introducerea unui fundaș de meserie, Alex Catrici, la primul meci la echipa mare, după un an și jumătate, în locul unui atacant, Toni Sefer.

Startul reprizei secunde a început cu gazdele în atac, însă, în minutul 52, Drăghiceanu a primit o pasă de la Rareș Ilie, la marginea careului, a șutat puternic, iar portarul advers nu a avut reacție. Rapid revenea la două goluri diferență și liniștea se reașternea în jocul giuleștenilor.

Această liniște a durat până în minutul 69, când o greșeală a lui Crișan l-a remarcat pe Drăghia, însă băcăuanul Ionuț Chirilă a fost pe fază și a înscris din careul mic. 3-2!

Ultimele 20 de minute au reprezentat un asalt al băcăuanilor, însă fără a pune în pericol poarta rapidistă, iar fluierul de final a adus o bucurie imensă pentru cea de-a treia victorie consecutivă în numai șapte zile.

Acest rezultat a săltat Rapidul până pe locul 4, la numai două puncte de liderul U Craiova, după ce în urmă cu opt zile mulți dădeau echipa noastră la retrogradare, după ce a ocupat chiar și poziția a 14-a.

Pentru Rapid urmează încă două bătălii în 2020, contra Reșiței, joi, și la Timișoara, cu Poli.

RAPID 

Drăghia – I. Voicu (cpt.), R. Crișan, Nastos, Finica – Jorza, R. Costin (Goge 81′), R. Ilie (Ghineț 71′) – Sefer (Catrici 37′), Drăghiceanu (D. Benzar 71′), Hlistei (Al. Pop 81′). Antrenor: Mihai Iosif. 

AEROSTAR

Cebotari – A. Alecsandru, Ardei, I. Chirilă, Corban (Bobaru 63′) – P. Popescu (V. Mihalcea 46′) – A. Gavrilă (D. Burlacu 88′), H. Ilie, M. Manole (C. Zaharia 63′), Vraciu (cpt.) – I. Zaharia (Oteliță 14′). Antrenor: Daniel Munteanu. 

Distribuie:
Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Email

#împreunăspre100

Ultimele știri

Scroll to Top