RAPID BATE SEPSI, ÎN DEPLASARE, CU 2-1

august 28, 2022

Rapid și-a adăugat trei puncte importante în clasament, reușind să învingă la Sf. Gheorghe, 2-1 (2-1) cu Sepsi OSK, în etapa a șaptea din SuperLiga României.

Meciul cu harghitenii a reprezentat un prilej de revedere cu Robert Ilyeș, fostul mijlocaș giuleștean, acum „secund” la gazde, dar și cu Cristiano Bergodi, fostul antrenor al Rapidului.

Adrian Mutu a început cu echipa standard, singura noutate față de jocul cu UTA fiind prezența la mijloc a lui Alexandru Albu, în locul lui Ljuban Crepulja.

Prima parte a reprizei a adus un plus ofensiv gazdelor, însă Horațiu Moldovan a fost la post.

În minutul 16, la un duel între Sefer și Ciobotariu, arbitrul acordă fault la marginea careului, însă este anunțat din camera VAR despre un potențial penalty pentru gazde.

După mai bine de cinci minute de analiză, Chivulete le-a oferit celor de la Sepsi lovitura de pedeapsă, transformată de Mario Rondon.

Acesta a fost momentul în care băieții lui Adrian Mutu au ieșit la joc.

În minutul 28, centrarea lui Alex Ioniță a fost respinsă de portarul Niczuly, însă numai până la Antonio Sefer. „Șeptarul” rapidist a pus capul și a înscris în poarta goală, egalând la unu.

Repriza s-a încheiat cu o execuție de senzație reușită de Alex Ioniță.

„Bulgaru” a primit o minge de la Costache, a șutat perfect din marginea careului și a adus Rapidul în avantaj la cabine.

În partea secundă, Rapid a preferat să închidă jocul și să folosească cartea contraatacului.

Marko Dugandzic a fost aproape de golul trei, însă portarul gazdelor s-a revanșat după eroarea de la primul gol, atacantul nostru fiind jenat de un adversar în momentul șutului.

Ștefan Pănoiu, intrat în locul lui Sefer, și Răzvan Onea au avut șuturi puternice, însă puțin peste poartă.

Finalul meciului a consemnat cea de-a cincea victorie giuleșteană din acest sezon și duce Rapidul din nou în fruntea Superligii.

Rapidiștii au 15 puncte, cu trei peste Farul Constanța, care urmează să joace duminică la Cluj-Napoca, cu CFR.

Peste mai puțin de trei zile, marți seara, de la ora 22:00, Rapid va juca un meci de tradiție, în Giulești, cu Universitatea Cluj.

RAPID

H. Moldovan – Onea, Săpunaru (cpt.), D. Grigore, Morais – Albu, Kait (61′ Crepulja) – Sefer (77′ Pănoiu), Al. Ioniță (61′ Mățan), V. Costache (61′ Papeau) – Dugandzic. Antrenor: Adrian Mutu.

Rezerve neutilizate: Drăghia – Dussaut, P. Iacob, Ignat, A. Ciobanu.

SEPSI

Niczuly – R. Dimitrov, Ninaj, D. Ciobotariu, R. Ispas – Aganovic, J. Rodriguez, M. Ștefănescu (46′ C. Matei) – Bărbuț (68′ Golofca), M. Rondon (68′ Tudorie), I. Gheorghe (72′ Achahbar). Antrenor: Cristiano Bergodi.

Rezerve neutilizate: Began – M. Bălașa, Andres Dumitrescu, F. Junior, Damașcan

Distribuie:
Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Email

#împreunăspre100

Ultimele știri

Scroll to Top