RAPID BATE UTA, LA ARAD, CU 2-0

aprilie 10, 2022

Rapid își continuă parcursul perfect cu Adrian Mutu pe bancă, reușind cea de-a cincea victorie consecutivă, 2-0 (0-0), în deplasare, cu UTA.

Giuleștenii au venit la Arad fără unul dintre eroii meciului cu FC Botoșani, Antonio Sefer accidentându-se în partida cu moldovenii, dar și fără Goge, răcit, Hlistei, Crepulja sau Onea, cei care sunt în perioada de recuperare de ceva timp.

Cu o singură schimbare față de primul unsprezece din etapa trecută, Carnat în locul lui Sefer, Rapid a început jocul prudent, închizând foarte bine culoarele adversarilor, care și-au creat totuși cea mai mare ocazie în primele minute.

Miculescu a primit o minge în centrul careului, însă șutul mijlocașului arădean, dintr-o poziție excelentă, a trecut pe lângă poarta lui Horațiu Moldovan (7).

Cea mai mare ocazie a giuleștenilor din prima parte a venit la centrarea lui Belu în fața porții, însă Vojtus nu a reușit să împingă mingea în plasă (34).

După o repriză cu puține șanse de poartă, Rapid a început excelent partea secundă, reușind să deschidă scorul la primul atac, atunci când centrarea perfectă a lui Rareș Ilie a fost reluată cu capul în plasă de către Alex Ioniță II (46).

Horațiu a intervenit providențial la  acțiunea lui Ubbink, când l-a blocat pe atacanul arădenilor rămas singur cu portarul nostru (59).

Adrian Mutu a mutat la mijloc, scoțându-l pe marcatorul golului, Alex Ioniță, pentru a oferi defensivei un plus, prin intrarea lui Alex Dandea (65).

Golul secund a plecat de la Carnat, cel care i-a pasat estonianului Kait, acesta a pătruns pe partea dreaptă, de unde l-a servit pe Rareș Ilie în centrul careului, iar mezinul lotului nostru a pus latul pentru 2-0 (75).

Rapidiștii și-au adus aminte de meciul din sezonul regular, când de la 2-0 au fost egalați de arădeni în ultimele zece minute, însă de această dată au gestionat excelent finalul de joc, iar Rapid a plecat cu toate cele trei puncte de la Arad.

Această victorie menține Rapidul pe prima poziție din Play-Out, cu șase etape înainte de final, distanțându-se la cinci puncte de ocupanta locul 9, Sepsi OSK.

La finalul Play-Out-ului, primele două clasate se vor întâlni într-un joc de baraj pentru Conference League, câștigătoarea acestuia urmând a da o bătălie pentru Europa cu formația de pe locul 3 sau 4 din Play-Off, în funcție de câștigătoarea Cupei României.

RAPID

H. Moldovan – Belu, Săpunaru (cpt.), D. Grigore, Morais – Albu, Kait – Carnat, Al. Ioniță II (65′ Dandea), R. Ilie (85′ Pănoiu) – Vojtus (81′ Bnou Marzouk). Antrenor: Adrian Mutu. 

Rezerve neutilizate: Drăghia – Acuna, Demici, Alami, Stahl, Ad. Bălan.

UTA ARAD

Iacob – Vukcevic, Erico da Silva, Benga, Shlyakov – Vorobjovas (68′ Dangubic), Batha, Ubbink (85′ F. Matei) – N. Dumitru, Miculescu, Otele (87′ Laukzemis). Antrenor: Ionuț Badea. 

Rezerve neutilizate: D. Balauru – Baravykas, C. Dima, Hrezdac, Medjimorec, Pătlăgică.

Distribuie:
Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Email

#împreunăspre100

Ultimele știri

Scroll to Top