RAPID FACE FURORI ÎN CUPELE EUROPENE

mai 12, 2021

Experiența strânsă de-a lungul sezoanelor și-a spus cuvântul, iar echipele noastre de eSports, de pe ambele console, Playstation și Xbox, au reușit o performanță extraordinară nu numai pentru clubul nostru, dar și pentru fotbalul românesc, aceea de a trece de grupele VPL Euro ProLeague (Europa League).

Rapid, în sferturile Euro ProLeague

Pe Xbox, în optimi, Rapid a dat piept cu o formație italiană, eVolute Wizards. În prima partidă, în deplasare, italienii au învins cu 1-0, dar în retur, băieții noștri au reușit să-și ia revanșa, cu același scor, ceea ce a dus la un meci decisiv.

În decisiv, italienii au condus cu 1-0, însă băieții noștri au întors senzațional scorul, învingând cu 2-1, printr-un gol decisiv marcat de Moga, în minutul 111.

În sferturile VPL Euro ProLeague, Rapid va întâlni câștigătoarea dintre Onente Esports și OAG Suricate

Eliminați de turci, pe PS4

Tot în faza optimilor Euro ProLeague, dar pe PlayStation, Rapid a fost eliminată de una dintre cele mai bune echipe ale competiției, Team Aurora (Turcia).

Turcii au învins cu 2-0 pe terenul nostru, iar în retur Rapid a condus cu 2-1, primind golul egalizator în prelungirile partidei, când eram cu toată echipa în atac. Cu 4-2 la general, turcii s-au calificat mai departe, însă băieții noștri au luptat fantastic.

Declarațiile managerilor noștri

Sebi Jiga, manager Rapid (Xbox)

“Parcursul din grupele europene și calificarea în sferturile unei competiții de asemenea calibru este ceva ce trebuie ținut minte. Am avut o grupă foarte strănsă, toate echipele jucându-și șansa până în ultimul meci. Echipa noastră a început cu două înfrângeri, prima meritată, iar a doua lăsându-ne ușor taxați de greșelile noastre. Au urmat două egaluri din care puteam scoate mai mult, iar în cele din urmă, două victorii pe muchie de cuțit, golurile victoriei înscriindu-se în ultimele minute de joc. Au fost meciuri de foc, meciuri care ne-au oferit o experiență de neuitat și meciuri care ne-au unit și mai mult, atât victoriile cât și înfrângerile. În optimi, împotriva italienilor, a fost ceva incredibil. Am intrat puțin cu emoții, pierzând primul meci la limită, însă am revenit în retur, am învins cu 1-0, și am dus înfruntarea în meciul decisiv. Ne-au condus din nou, dar ne-am motivat și am jucat excelent, întorcând scorul în prelungiri. 

Mulțumită acestei experiențe, pot spune că familia Rapid este o familie mai mult decât a fost vreodată. Le mulțumesc jucătoriilor mei pentru încrederea acordată, seriozitatea și efortul depus de către ei.”

Peptănuș Raul, jucător Rapid (Xbox)

“Încă de la începutul sezonului ne-am propus obiective îndrăznețe, pentru care luptăm în continuare. Faptul că am reușit să trecem de grupe în cupele europene, și acum, de optimi, este o realizare foarte importantă pentru noi. Deși nu am început sezonul cel mai bine și deși echipa a tot suferit modificări de lot, mă bucur că am ajuns în punctul acesta în care să închegăm o echipă puternică, care să obțină și rezultate pe plan european. Dacă m-ați întreba care e secretul aș spune că atmosfera plăcută. Suntem ca o familie în care fiecare membru își știe locul și primește cu la fel de multă maturitate atât critici cât si laude. Sperăm ca și în continuare, cu multă muncă și dăruire, să avem un parcurs cât mai lung în Europa și să ne atingem toate obiectivele din acest sezon, pentru ca la sfârșit toată suflarea rapidistă să se bucure alături de noi.”

Bogdan Gorun, manager Rapid (PlayStation)

,,Sunt extrem de mândru și satisfăcut de ce am reușit. Suntem pe o pantă ascendentă, iar următoarele schimbări, la nivelul jucătorilor, sperăm să aducă numai îmbunătățiri și să reușim să ajungem la un nivel cât mai ridicat. Felicit toți componenții echipei și le mulțumesc pentru felul în care au luptat și pentru ce au reușit până acum.”

Marius Voinea, jucator Playstation:

,,În primul rand, vreau să le mulțumesc fanilor prezenti pe live-uri, ce ne-au susținut la fiecare meci, coechipierilor, și nu în ultimul rând managerului nostru, Gorun! A fost o grupă grea, am întâlnit echipe puternice, dar s-a dovedit înca o dată, faptul că dacă intrăm concentrați 100% pe teren putem bate pe oricine!
Am trait fiecare meci la intensitate maximă, ne-am bucurat la goluri, am strâns din dinți la greșelile făcute, însă la sfârșit am fost echipa care a terminat pe primul loc! Din păcate, am pierdut în fața turcilor de la Aurora Team, însă am fost aproape de o revenire senzațională și cred că am făcut o figură foarte bună.”

Meciurile FC Rapid 1923 Esports, din campionatul intern și din Europa, sunt transmise pe canalul de Facebook – FC Rapid 1923, în programul de subscriberi, AICI 

De asemenea, mai multe detalii găsiți pe pagina FC Rapid 1923 Esports

Distribuie:
Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Email

#împreunăspre100

Ultimele știri

Scroll to Top