RAPID – FARUL 1-1, DUPĂ UN MECI „NEBUN”

octombrie 21, 2022

Rapid și Farul Constanța au remizat, 1-1 (0-1), într-unul dintre cele mai spectaculoase meciuri ale anului, în ultima etapă a sezonului regular.

Pe un Giulești arhiplin, Rapid a făcut cel mai bun joc al acestei stagiuni, având nu mai puțin de 32 de șanse de gol, în fața liderului Superligii.

Duelul de vineri seara a pus față în față și cei mai buni marcatori din istoria naționalei României. Acum pe băncile celor două echipe, Adrian Mutu și Gheorghe Hagi au înscris ambii câte 35 de goluri sub tricolor.

Încă din cel de-al doilea minut al partidei, Rapid și-a anunțat intențiile, având o bară la lovitura de cap a lui Sefer și o continuare peste poartă a lui Luckassen, dintr-o poziție bună.

În minutul 19, pe contraatac, pasa lui Grameni, printre fundașii Rapidului, l-a găsit pe Denis Alibec, iar atacantul oaspeților a deschis scorul.

Până la pauză, Alex Ioniță și Louis Munteanu au ratat câte o șansă bună, de fiecare parte, însă constănțenii lui Hagi au intrat la cabine în avantaj.

Repriza secundă, în totalitate a Rapidului!

La doar opt minute de la reluare, Cristi Săpunaru a egalat cu o lovitură de cap, după o centrare excelentă a lui Alex Ioniță. A fost cel de-al doilea gol al căpitanului rapidist, după cel cu FCSB.

În minutul 68, Alex Albu a trimis o „torpilă” din afara careului, însă bara l-a salvat din nou pe Aioani, „transversala” menținând scorul egal.

După un asediu continuu la poarta Farului, cu numeroase șanse de gol, ratate de Sefer, Emmers sau Onea, Rapid a punctat în minutul 87, prin belgianul Xian Emmers, însă Istvan Kovacs a anulat golul. Arbitrul de centru a considerat că Alex Albu a făcut henț la o fază anterioară golului, după ce a consultat sistemul V.A.R.

Constănțenii au rezistat până la final, fiind mulțumiți cu remiza care îi menține pe primul loc, la cinci puncte de Rapid.

Băieții lui Adrian Mutu încheie turul sezonului regular pe poziția secundă, în spatele Farului, cu patru puncte peste CFR Cluj, viitoarea adversară de duminica viitoare. Clujenii au trei meciuri mai puțin.

RAPID 

H. Moldovan – Onea, Săpunaru (cpt.), D. Grigore, Morais – Albu, Kait – Sefer, Al. Ioniță II, Emmers – Luckassen (78′ Vojtus). Antrenor: Adrian Mutu.

Rezerve neutilizate: Drăghia – Ignat, P. Iacob, A. Ciobanu, Al. Crivac, Dussaut, F. Ștefan, Pănoiu.

FARUL

Aioani – Kiki, M. Popescu, Larie, D. Sîrbu – Grameni (65′ Casap), T. Băluță (65′ Torje), Artean – A. Pitu (46′ Doukoure), L. Munteanu (79′ Corinus), Alibec. Antrenor: Gheorghe Hagi. 

Rezerve neutilizate: Buzbuchi – B. Lazăr, Mboko, R. Moldoveanu, L. Andronache.

 

Sursa: flashscore.ro

 Reacții pre-match, cu Mircea Bornescu și Alex Ioniță I

Reacții la pauză: Rapid – Farul 0:1

Reacții la final: Rapid – Farul 1-1

Rezumatul meciului: Rapid – Farul 1-1

Adrian Mutu, la finalul jocului

Distribuie:
Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Email

#împreunăspre100

Ultimele știri

Scroll to Top