RAPID INVESTEȘTE ÎN VIITORUL ALB-VIȘINIU

august 25, 2019

Creat în urmă cu puțin mai mult de un an, Centrul de Performanță Rapid nu întârzie să își arate roadele, reușind să creeze jucători de națională, dar mai ales soluții pentru prima echipă.

SOLUȚII PENTRU DANIEL PANCU

Ieri, într-un meci extrem de important pentru echipa mare, împotriva Politehnicii Timișoara, Daniel Pancu nu a avut nicio emoție în a-i arunca în luptă, încă din primul minut pe Alexandru Tătaru, un puști de numai 17 ani, dar și pe Ștefan Pănoiu, cel care deși nu a împlinit încă 17 ani, pare deja un „veteran”, acesta făcând „naveta” între echipa mare și Rapid U17 sau U19.

Pe lângă cei doi titulari, pe banca de rezerve s-au aflat alți doi jucători proveniți de la Centrul de Performanță Rapid, ambii de 18 ani, Matei Babaua și Antonio Niță.

RAPID II, O RAMPĂ DE LANSARE

Surpriza plăcută a week-end-ului a fost formația secundă, care a fost formată aproape în totalitate dintr-un mix între jucători de la Rapid U19 și Rapid U17. Tinerii rapidiști, dirijați de pe bancă de Ștefan Grigorie, au învins o echipă mult mai experimentată, CS FC Dinamo, cu 3-2, prin golurile marcate de Adrian Nițu și Ionuț Iova.

Rapid II, în meciul cu Dinamo: Ciuculescu – Amet, Neacșu (F. Sandu), Udeanu (Orlandea), Gheorghiță – Bradu (Saftencu), Olteanu, Iova – Ad. Nițu (Hasan Andic), G. Toma, Burcă.

Rolul acestei echipe este acela de a le oferi tinerilor rapidiști șansa de a evolua la un nivel mai ridicat decât campionatele juvenile, însă aceștia vor reprezenta Rapidul și în Campionatul Național sau Liga Elitelor, având astfel ocazia de a avea cât mai multe meciuri în picioare.

RAPIDIȘTI SUB TRICOLOR

Faptul că la Centrul de Performanță lucrurile se fac corect este certificat și de prezența tot mai numeroasă a rapidiștilor la loturile naționale ale României, la ultimele acțiuni fiind convocați doi jucători la România U16, Darius Săndulescu și Alexandru Donose, unul la România U18, Alex Tătaru, iar atacantul Gabriel Toma a evoluat pentru România U19, în timp ce Alex Catrici, un obișnuit al formațiilor de juniori își revine după o accidentare suferită în cantonamentul din Brașov.

INVESTIȚII MARI ÎN JUNIORI

Conducerea clubului a înțeles rapid că cea mai bună metodă de a performa este aceea de a investi în propriii jucători, de a-i crește într-un cadru profesionist, oferindu-le o educație bună, dar și de a le pune la dispoziție cele mai bune condiții de pregătire, cu antrenori specializați în a lucra cu tinerii.

Astfel, peste 300.000 de euro din bugetul acestui an vor merge către Centrul de Performanță, acolo unde în următoarele zile vor veni câțiva jucători de top din țară, ce îmbracă deja tricoul naționalelor României.

#RapidAreViitor

Distribuie:
Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Email

#împreunăspre100

Ultimele știri

Scroll to Top