RAPID ÎNVINGE DIN NOU CATEGORIC DUNĂREA

aprilie 11, 2021

La numai trei săptămâni de la ultima întâlnire directă, Rapid a câștigat din nou categoric în fața Dunării Călărași, 4-1 (2-1).

Aflat într-o formă excelentă de la revenirea lui Mihai Iosif, Rapid primea vizita călărășenilor după trei victorii consecutive și avea nevoie de victorie pentru a reveni pe primul loc al ligii secunde.

Fără mai mulți absenți, Mircea Leasă, Ivica Zunic, Marian Drăghiceanu sau Rareș Ilie, Rapid a întâlnit echipa fostului antrenor giuleștean Cristian Pustai, călărășenii neputându-se baza pe foștii rapidiști Djuric, Cârstocea și Alami, fără drept de joc din cauza unei clauze puse la plecarea de la Rapid, dar și fără Vali Alexandru, suspendat după primirea unui cartonaș roșu.

Oaspeții au început jocul bine, având două șanse de a marca în primele zece minute, ambele ratate de Cristian Bud, giuleștenii răspunzând printr-un șut al lui Sefer, apărat de portarul Began, și o bară a lui Bălan, din centrul careului.

În minutul 23, Rapid a deschis scorul la finalul unei faze realizate de golgheterii Rapidului. Adi Bălan a pătruns pe partea dreaptă, a centrat pentru Cătălin Hlistei, iar acesta a înscris cu o deviere la colțul lung.

Cinci minute mai târziu, același Bălan confirmă forma excelentă pe care o traversează și obține un penalty, la faultul lui Sălceanu. Tot nouarul giuleștean execută și punctează în cel de-al patrulea joc consecutiv.

În minutul 32, Bud înscrie, însă golul oaspeților este anulat pe motiv de offside. Două minute mai târziu, același Bud readuce Dunărea în joc, după un assist al lui Ciucur, stabilind și rezultatul primei reprize, 2-1.

După pauză, Rapid nu i-a mai dat nicio șansă Dunării, reușind să înscrie de două ori, prin Ștefan Pănoiu (53) și Octavian Ursu (90), ambele goluri din pasele lui Bogdan Barbu, iar băieții lui Mihai Iosif adună încă trei puncte mari în lupta pentru promovare.

Amir Jorza a părăsit terenul de joc în minutul 65, când s-a accidentat la o fază de la mijlocul terenului, fiind înlocuit de Ionuț Voicu, revenit după trei etape de suspendare.

Rapid este lider după două etape din Play-Off, cu 39 de puncte, urmat de Craiova 1948, cu un golaveraj mai slab, Mioveni și Călărași, la patru lungimi în spate, 35 de puncte, iar Poli și Csikszereda au 33.

Pentru Rapid urmează două deplasări dificile, la Timișoara, unde va întâlni Poli (joi, 16:30), și la Craiova, când va căuta revanșa în fața Universității 1948 (lunea viitoare, 21:00).

RAPID

H. Moldovan – Jorza (I. Voicu 65′), Nastos, Dandea (cpt.), Goge – R. Costin (R. Lazăr 70′), B. Barbu – Sefer, Pănoiu (Florică 80′), Hlistei (Al. Ioniță 80′) – Ad. Bălan (O. Ursu 70′). Antrenor: Mihai Iosif.

Rezerve neutilizate: Drăghia – Ignat, A. Dumitrescu, D. Benzar

DUNĂREA

Began – Țenea (Tudoran 59′), Wiktorski, B. Șandru, Sălceanu – I. Sîrbu, A. Lopez (Acolatse 59′), C. Pușcaș (S. Sava 77′), Al. Ciucur (cpt.) – Kanda (Calu 84′), Bud. Antrenor: Cristian Pustai.

Rezerve neutilizate: Krell – Bedea, R. Crișan, A. Rus, M. Petre

 

REZUMATUL PARTIDEI

BUCURIA DIN VESTIAR

DECLARAȚIA LUI MIHAI IOSIF, LA FINALUL PARTIDEI

Distribuie:
Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Email

#împreunăspre100

Ultimele știri

Scroll to Top