RAPID ÎNVINGE HERMANNSTADT, CU 2-0

octombrie 15, 2022

După două meciuri fără victorie, Rapid a reușit să se impună cu 2-0 la Mediaș, împotriva lui Hermannstadt, surpriza primei părți a sezonului regular.

Sibienii, ocupanții locului 3, veneau după două înfrângeri în campionat, primele din acest sezon.

Gazdele au avut pe bancă trei foști rapidiști. Marius Măldărășanu, antrenor principal, Marian Rada, „secund” și Dănuț Perjă, director sportiv.

Adrian Mutu a fost nevoit să improvizeze, având mai mulți absenți. Pe lângă mai vechiul accidentat Mățan, antrenorul Rapidului nu s-a putut baza nici pe Kait, cel care abia a început antrenamentele, dar și pe Costache, Crepulja și Belu, toți cu probleme medicale.

Aproximativ 5000 de oameni, dintre care 1000 de suporteri ai Rapidului, au îndurat o temperatură destul de scăzută pe stadionul din Mediaș.

Prima repriză a fost săracă în ocazii, șuturile de la distanță ale lui Antonio Sefer, de pe final, fiind singurele șanse de gol.

Rapid s-a dezlănțuit pe final

Partea a doua a început cu o mare ocazie a gazdelor, însă imprecizia sibienilor a păstrat tabela neschimbată. (’46)

La faza următoare, același Toni Sefer, scăpat singur spre poartă, pe partea dreaptă, a șutat peste, din poziție bună. (’48)

Hermannstadt a fost aproape de gol în două rânduri. Balaure l-a „întins” pe Horațiu Moldovan (’53), iar Bejan a lovit bara laterală (’56).

Rapid a preluat conducerea jocului, iar in minutul 75, Xian Emmers a reușit un gol de generic.

Centrarea lui Alex Ioniță a fost reluată în plasă de către mijlocașul belgian cu călcâiul, reușită ce a amintit de golul marcat de Mugurel Buga, cu Hamburg, în 2006.

Trei minute mai târziu, Andrei Ciobanu a executat o lovitură de colț, iar Dragoș Grigore a punctat, cu capul, pentru 2-0! (’78).

A fost primul gol marcat de fundașul giuleștean în acest sezon.

Imediat după gol, Adrian Mutu l-a aruncat în luptă pe Jakub Vojtus, atacantul slovac revenind pe teren după accidentarea din prima etapă, de la Cluj-Napoca.

Gazdele nu au putut reacționa, iar Rapid și-a asigurat trei puncte foarte importante, ce ne țin pe locul secund, în spatele Farului.

Urmează o săptămână cu două meciuri pe stadionul Giulești.

Marți, în Cupa României, Rapid va juca în prima etapă a grupelor împotriva lui CSC Dumbrăvița, din Liga 2.

Vinerea viitoare se va disputa derby-ul campionatului, între primele două clasate, Rapid și Farul.

RAPID

H. Moldovan – Onea, Săpunaru (cpt.), D. Grigore, Morais – Al. Albu, A. Ciobanu – Sefer (76′ Pănoiu), Al. Ioniță II (76′ Vojtus), Emmers – Luckassen (62′ Dugandzic). Antrenor: Adrian Mutu. 

HERMANNSTADT

Muțiu – Butean, Bejan, I. Stoica, Opruț – Mino, Biceanu – P. Petrescu, Alhassan, Oroian – D. Paraschiv. Antrenor: Marius Măldărășanu. 

Reacțiile de la final:

Rezumatul meciului de la Mediaș:

 

 

 

 

 

Distribuie:
Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Email

#împreunăspre100

Ultimele știri

Scroll to Top