RAPID ÎNVINGE „U” CLUJ, CU 1-0

noiembrie 19, 2020

Rapid a reușit o victorie extrem de importantă, 1-0, în fața Universității Cluj, într-o partidă restanță din etapa a X-a.

Cu un moral bun, după victoria din partida cu Farul (2-1), dar fără câteva piese importante, Rareș Lazăr, Lucian Goge, Alex Dandea, Bogdan Manole sau Ștefan Pănoiu, Rapid a început jocul cu Rareș Ilie (17 ani), pentru prima dată titular, dar și cu un alt tânăr jucător în banda stângă, Enrichi Finica (18 ani). De asemenea, căpitanul Ionuț Voicu a revenit după ce și-a ispășit etapa de suspendare.

Un moment interesant s-a petrecut înainte de startul partidei, când Virgil Drăghia a primit din partea clubului un tricou special, cu ocazia împlinirii a 100 de meciuri în alb-vișiniu, acesta fiindu-i înmânat de o legendă a clubului nostru, Ioan Goanță.

Oaspeții au mizat pe experiență, având în teren „veterani” ca Gabi Tamaș, Srdjan Luchin sau Ioan Filip.

Prima mare ocazie, și singura a primei reprize, a venit minutul 26, atunci când recentrarea în careu a lui Hlistei a fost reluată peste poartă de Ad. Bălan, din 6 metri.

Din păcate, atacantul nostru s-a accidentat după zece minute, fiind înlocuit de Cătălin Țîră.

La pauză s-a intrat fără gol, după o repriză echilibrată, cu un plus de partea Rapidului.

Startul reprizei secunde le-a aparținut clujenilor, care au atacat mai mult în primele zece minute, însă în minutul 56, Rapid a deschis scorul.

Cătălin Hlistei i-a pasat excelent lui Rareș Ilie, puștiul nostru l-a întors pe Tamaș și a înscris cu un șut la colțul lung, reușind primul gol în tricoul Rapidului.

Oaspeții au forțat egalarea, având două șanse bune, prin fostul rapidist Dorin Goga, cel care l-a evidențiat pe Drăghia cu un șut de la distanță, și Negrean, cel care a șutat peste din câțiva metri.

De cealaltă parte, Marian Drăghiceanu a fost la un pas de a mări avantajul nostru, însă „scărița” lui de la marginea careului a lovit transversala lui Muțiu.

Rapid s-a apărat exemplar în ultima parte a meciului, iar băieții noștri au bifat cea de-a doua victorie consecutivă, rezultat ce ne aduce pe locul 7, la numai patru puncte de liderul U Craiova.

Pentru noi urmează puțin timp de odihnă, pentru că duminică, de la ora 11:00, ne deplasăm la Bacău, unde vom întâlni surpriza etapei trecute, Aerostar, moldovenii învingând cu 4-1 Petrolul Ploiești.

RAPID

Drăghia – I. Voicu (cpt.), R. Crișan, Nastos, Finica – Jorza, R. Costin, R. Ilie (Ghineț 85′) – Sefer (Fica 85′), Ad. Bălan (Țîră 36′, Drăghiceanu 77′), Hlistei. Antrenor: Mihai Iosif. 

”U” CLUJ

Muțiu – I. Miguel, Luchin, G. Tamaș (cpt.), Taub – Negrean, I. Filip (Novac 85′), Neciu (B. Barbu 68′) – M. Moraru (Mâneran 68′), Gavra (Goga 68′), S. Ribeiro (Golan 78′). Antrenor: Costel Enache. 

Distribuie:
Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Email

#împreunăspre100

Ultimele știri

Scroll to Top