RAPID L-A TRANSFERAT PE ANDREI BORZA

august 15, 2023

Rapid a reușit cel de-al zecelea transfer al verii, transferând unul dintre cei mai buni tineri din țară, pe Andrei Borza, de la Farul Constanța.

Campion cu formația lui Gheorghe Hagi, fundașul stânga de 17 ani a fost unul dintre oamenii de bază ai Farului în sezonul trecut. Borza a evoluat în 33 de partide, punctând de trei ori și oferind trei pase de gol.

„Mă simt foarte bine să fiu aici, a venit momentul să fac pasul către o echipă de tradiție și sunt foarte mândru de mine.

Suporterii sunt nemaipomeniți. Stadionul și suporterii m-au determinat să fac această alegere și sunt foarte mândru de acest pas.

Sunt un jucător foarte serios și o să o demonstrez aici, în Templul din Giulești. Am foarte mult obiective. Pe unele dintre ele le-am atins deja, pe celelalte îmi doresc să le îndeplinesc aici, în Templul din Giulești. A fost doar un vis pentru mine să realizez atâtea lucruri până la vârsta de 17 ani”, a declarat Borza pentru fcrapid.ro.

Crescut la Academia Hagi, Andrei a evoluat la toate naționalele de juniori ale României, debutând chiar și pentru formația U21, în meciul cu Spania de la Campionatul European.

În actuala stagiune, Borza a fost folosit în șase partide, cinci din cupele europene și în Supercupa României.

Ultima partidă jucată de noul fundaș al Rapidului a fost în urmă cu cinci zile, când a evoluat 72 de minute în Farul – Flora Tallin, din Conference League.

Andrei Borza poate debuta chiar împotriva fostei sale echipe, Rapid urmând a întâlni Farul Constanța, duminică, de la 18:15, pe Giulești, în etapa #6 din SuperLiga României.

Noul fundaș al Rapidului a semnat un contract valabil pe patru sezoane, până în vara anului 2027.

În această vară au mai venit la Rapid Albion Rrahmani, Claudiu Petrila, Omar El Sawy, Christopher Braun, Iulian Cristea, Răzvan Oaidă, Borja Valle, Cătălin Cîrjan și Claudiu Micovschi.

CARTE DE VIZITĂ
  • Nume: Andrei Sebastian Borza
  • Data nașterii: 12.11.2005 (Năvodari)
  • Poziție: fundaș stânga
  • Înălțime: 1,80 m
  • Cota transfermarkt: 1 milion Euro
CARIERĂ
  • 2023/24: Farul Constanța (6/0)
  • 2022/23: Farul Constanța (36/3)
  • 2021/22: Farul Constanța (3/0)
Distribuie:
Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Email

#împreunăspre100

Ultimele știri

Scroll to Top