RAPID, LA SUPERBET INTERNATIONAL CUP

noiembrie 22, 2022

FC Rapid va participa la turneul Superbet International Cup, pe data de 10 decembrie 2022, eveniment ce se va desfășura pe Arena Națională din București.

Alături de echipa noastră, la acest turneu triunghiular vor mai lua parte Borussia Dortmund (Germania) și AFC Fiorentina (Italia).

BORUSSIA DORTMUND

Borussia Dortmund este unul dintre cele mai renumite cluburi din Germania și din Europa, fondat în 1909. Momentan, Borussia ocupă locul 6 în Bundesliga, la nouă puncte distanță de liderul Bayern Munchen.

În palmares, Dortmund are 8 campionate ale Germaniei, 4 Cupe ale Germaniei și 7 Supercupe interne.

Pe plan internațional, Borussia a câștigat Liga Campionilor în 1997, a jucat o finală în 2013. De asemenea, în 1966, germanii au câștigat Cupa Cupelor.

Cele mai importante nume din lotul antrenat de Edin Terzic sunt Marco Reus, Jude Bellingham, Emre Can, Giovanni Reyna, Thorgan Hazard, Raphael Guerreiro, Mats Hummels, Niklas Sule, Thomas Meunier sau Youssoufa Moukoko.

11 jucători de la Borussia participă în această perioadă la Campionatul Mondial din Qatar.

AFC FIORENTINA

Italienii, fondați în 1926, sunt antrenați de Vincenzo Italiano, un fost coleg al lui Adrian Mutu, antrenorul nostru fiind o legendă a clubului din Florența.

Echipa viola ocupă locul 10 în prima ligă italiană, în actualul sezon, cu 19 puncte.

Fiorentina a câștigat de două ori titlul de campioană în Serie A (1956, 1969), de 6 ori Coppa Italia și o dată Supercupa Italiei.

Și Fiorentina a triumfat o dată în Cupa Campionilor Europeni, în 1956, câștigând și Cupa Cupelor în 1961.

Cei mai cunoscuți jucători ai violeților sunt Cristiano Biraghi, Luka Jovic, Nikola Milenkovic, Matija Nastasic, Aleksandr Kokorin, Riccardo Saponara sau Jonathan Ikone.

Sistem de desfășurare

Turneul se va disputa după sistemul fiecare cu fiecare, o partidă va avea 60 de minute (două reprize a câte 30 de minute), cu pauză de cinci minute.

În cazul în care la finalul celor 60 de minute scorul va fi egal, se va trece direct la executarea loviturilor de departajare, pentru a se stabili câștigătoarea.

Programul meciurilor:

  • Rapid – Borussia Dortmund (ora 13:00)
  • Borussia Dortmund – Fiorentina (ora 14:30)
  • Rapid – Fiorentina (ora 16:00)

Biletele sunt disponibile AICI

 

Distribuie:
Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Email

#împreunăspre100

Ultimele știri

Scroll to Top