RAPID – POLI TIMIȘOARA 1-0

august 24, 2019

Rapid a reușit o victorie extrem de importantă, 1-0, cu Politehnica Timișoara, după un meci dificil, decis pe final.

Cu cele două galerii înfrățite și aproximativ 5000 de suporteri în tribune, partida din Regie a început într-o atmosferă superbă, cu o coregrafie de zile mari, pusă în scenă de Peluza Nord, ce a avut ca temă legătura dintre cele suporterii celor două echipe.

În teren, Daniel Pancu a schimbat destul de mult componența primului unsprezece, titularizându-l în premieră pe Alexandru Tătaru, un tânăr portar crescut la Centrul de Performanță Rapid, dar și portarul României U18.

Pe lângă acesta, în prima echipă au apărut trei străini, Roskopf, Djuric și Labeau, ultimul refăcut după o accidentare, în timp ce Ștefan Pănoiu (16 ani) și-a făcut debutul în actualul sezon, antrenorul Rapidului neputând să se bazeze pe doi tineri ce începuseră sezonul ca titulari, Marian Drăghiceanu, accidentat, și Antonio Sefer, suspendat.

Jocul a început echilibrat, însă după primele 15 minute de tatonare, Rapid a început să pună stăpânire pe mijlocul terenului, iar Labeau a fost extrem de aproape să deschidă scorul, însă Mera a plonjat în fața porții goale, reușind să scoată un gol ca și făcut.

Sărbătoritul zilei Cătălin Hlistei (25 de ani) nu a avut nici el mai mult noroc, având trei șanse de a deschide scorul, însă loviturile sale de cap, din poziții incomode, nu au avut efect pe tabela de marcaj, iar cele două formații au intrat la cabine la egalitate, 0-0.

În repriza secundă, Rapid a continuat să preseze, însă oaspeții s-au apărat foarte bine, în principal datorită experienței celor doi fundași centrali Ioan Mera (32 de ani), jucător ce a trecut pe la Rapid, în 2014, și Cristian Scutaru (32 de ani).

Facundo Mallo a înscris, în minutul 53, însă golul a fost anulat pentru o poziție de offside, pentru ca Labeau să șuteze din afara careului pe lângă poarta timișoreană.

Pancone îi aruncă în luptă pe Gabriel Dodoi și Alex Dulca, doi jucători de viteză, înlocuindu-i pe Roskopf și Djuric.

Cătălin Hlistei trece la o palmă pe lângă un gol de generic, însă șutul său din lovitură liberă ocolește milimetric bara din dreapta lui Murariu.

În minutul 75, Rareș Lazăr și Călin Jurj urmăresc ambii mingea, însă timișoreanul este mai iute, iar mijlocașul rapidist îl faultează pe fundașul advers, acesta fiind dus la spital cu ambulanța, iar Lazăr a văzut cartonașul roșu.

Cu un 0-0 nemulțumitor și fără un jucător, Rapid a continuat să atace, iar insistența i-a fost răsplătită, la o incursiune excelentă a lui Cătălin Oanea, pe partea stângă, când, după ce a driblat un adversar, fundașul rapidist a centrat în forță în fața porții, iar Cristian Scutaru a înscris în propria poartă.

Pentru a suplini golul lăsat de ieșirea lui Lazăr, Daniel Pancu l-a introdus pe teren pe Amir Jorza, în locul francezului Labeau.

Oaspeții au încercat să se apropie de poarta lui Tătaru, dar fără succes, portarul rapidist de numai 17 ani nefiind pus deloc la încercare de atacanții timișoreni, chiar dacă printre aceștia s-au aflat experimentatul Mircea Axente sau Fabio Trip, un puști ce a fost foarte aproape de a semna cu Rapid, în iarna trecută.

Rapid a putut închide conturile în alte două rânduri, nou-intrații Dodoi și Dulca ratând fiecare câte o șansă mare de gol, însă primul a trimis cu capul peste poartă, din centrul careului, iar cel de-al doilea l-a luat la țintă pe portarul Murariu, în cel de-al optulea minut de prelungire.

Finalul a adus un rezultat bun pentru Rapid, o echipă tânără, ce crește de la meci la meci, iar această victorie o readuce în lupta pentru primele locuri, profitând de înfrângerea unei contracandidate importante, UTA Arad, 1-2, cu Ripensia.

Pentru Rapid urmează o deplasare lungă și dificilă, la Reșița, unde va întâlni din nou CSM-ul, după 19 ani de la ultima confruntare, în campionat, însă miercuri, 28 august, va începe drumul din Cupa României, cu meciul de pe teren propriu, împotriva Daco-Geticii, în turul 3, de la ora 17:30, în Regie.

Rapid urcă pe locul 6, la numai două puncte în spatele ocupantei locului secund, ocupat de Gloria Buzău, formație ce nu are drept de promovare, și la cinci de liderul Turris Turnu Măgurele, formație ce are punctaj maxim după patru etape.

RAPID

A. Tătaru – Voicu, Manole, Mallo, Oanea – Pănoiu, Lazăr, Djuric (62′ Al. Dulca) – Labeau (86′ Jorza), Roskopf (52′ Dodoi), Hlistei. 

POLI

Murariu – C. Jurj (79′ Pițigoi), Mera, Scutaru, Cherecheș – Coadă, B. Vasile – F. Trip (46′ C. Popescu), Ignea, Schieb (64′ A. Manea) – Axente. 

Distribuie:
Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Email

#împreunăspre100

Ultimele știri

Scroll to Top