RAPID TRECE DE FC ARGEȘ, CU 2-1

august 7, 2022

Rapid și-a continuat forma excelentă, reușind să bifeze cea de-a treia victorie consecutivă, 2-1 (1-0), cu FC Argeș.

Chiar în ziua în care piteștenii aniversau 69 de ani de la înființare, rapidiștii au obținut punctele necesare pentru a urca în frunte, cel puțin până la meciurile de duminică.

Lovitura de start a partidei a fost dată simbolic de către Lucian Marinescu, fostul jucător giuleștean ce câștiga Cupa României în 1998.

Alături de fostul mijlocaș a fost și unul dintre cei mai talentați juniori la nivelul lui de vârstă, Nicolas Mînzu, de la Rapid U12.

Prima parte a jocului a fost una echilibrată, fără foarte multe ocazii, cea mai mare dintre ele aparținându-i lui Ișfan.

Șutul acestuia din lovitură liberă a fost respins de către Horațiu Moldovan, acesta reușind ulterior o altă paradă importantă la continuarea lui Bertrand.

Rapidiștii au replicat prin șuturile lui Costache, Săpunaru sau Florin Ștefan, însă fără mari probleme pentru portarul Straton, un goalkeeper crescut la juniorii giuleșteni.

În minutul 45, a început „recitalul” lui Antonio Sefer. Acesta a primit o pasă de la Costache, la marginea careului, iar șeptarul Rapidului a înscris cu un șut puternic, la colțul lung.

Sefer, dezlănțuit

La zece minute de la reluare, același Costache l-a găsit foarte bine pe Dugandzic în careu, croatul a înscris, însă arbitrii din camera VAR au anulat reușita, pe motiv de offside.

Horațiu Moldovan a avut o nouă intervenție foarte bună la lovitura de cap a lui Ișfan, fază ce a prefațat golul secund.

Florin Ștefan l-a găsit pe Toni Sefer în marginea careului, pe partea dreaptă, acesta a reușit un dribling scurt și a șutat perfect, bifând prima sa dublă din Superligă (64).

Dugandzic a ratat golul trei din șase metri, urmat de Tofan, cel care a ratat reducerea din diferență.

În minutul 79, Dragoș Grigore s-a complicat la 30 de metri, a pierdut mingea în fața lui Ișfan, și a fost nevoit să-l faulteze pe atacantul piteștean.

Arbitrul Ionuț Coza nu a ezitat și l-a eliminat pe fundașul rapidist, acesta fiind în postura de ultim apărător.

Profitând de omul în plus, piteștenii au reușit golul de onoare în cel de-al doilea minut de prelungire.

În urma unui corner, Garita a trimis cu capul, Moldovan a respins în Mattias Kait, iar estonianul nu s-a mai putut feri, mingea intrând în propria poartă.

Finalul meciului a adus un nou succes al Rapidului, băieții lui Adrian Mutu adunând nouă puncte după patru etape.

Peste o săptămână, rapidiștii se vor deplasa la Ploiești, unde vor da piept cu Petrolul, în Primvs Derby, sâmbăta viitoare.

RAPID

H. Moldovan – Morais, Săpunaru (cpt.), D. Grigore, F. Ștefan – Kait, Crepulja – Sefer (88′ Pănoiu), Al. Ioniță (60′ Papeau), Costache (60′ A. Ciobanu, 82′ P. Iacob) – Dugandzic. Antrenor: Adrian Mutu.

Rezerve neutilizate: Drăghia – Ignat, D. Iordache, A. Despa, Al. Albu

FC ARGEȘ 

Straton – Tofan, Turda, M. Constantin, Vianna – Meza Colli (cpt.) (90′ R. Covaci), Njike (60′ Alceus) – Jakolis (77′ E. Celestine), Calcan (77′ Donisa), Bertrand (60′ Garita) – Ișfan. Antrenor: Andrei Prepeliță.

Rezerve neutilizate: Greab – Latovlevici, M. Cestor, Dobrosavlevici

REACȚIILE DE LA FINALUL MECIULUI

REZUMATUL PARTIDEI

Distribuie:
Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Email

#împreunăspre100

Ultimele știri

Scroll to Top