RAPID – U. CRAIOVA 1-2

aprilie 30, 2024

Rapid a continuat seria rezultatelor negative din Play-Off, pierzând pe teren propriu, 1-2 (0-1), contra Universității Craiova.

Cu Bogdan Ungureanu (17 ani) în premieră titular în poartă, profitând de accidentarea lui Aioani, Rapid avea nevoie de o victorie pentru a rămâne în cursa pentru locurile de cupe europene.

Primele două șanse de gol le-au aparținut oaspeților, Ungureanu reușind două intervenții bune. După cea de-a doua, mingea respinsă de goalkeeperul nostru a fost trimisă în bară de Houri.

Giuleștenii au replicat prin „torpila” lui Răzvan Onea, de la aproximativ 30 metri, mingea ștergând bara laterală a porții lui Popescu.

Oltenii lui Constantin Gâlcă au reușit deschiderea scorului în minutul 30, când centrarea lui Alexandru Crețu a fost trimisă cu capul în plasă de Andrei Ivan, de lângă Braun.

  • în pauza meciului, echipa de fete a Rapidului a primit medaliile de promovare în Liga 2

Prima ocazie a părții secunde le-a aparținut craiovenilor, după șutul lui Mekvabishvili în plasa laterală.

Faza de la primul gol s-a repetat în minutul 50, însă lovitura de cap a lui Ivan a trecut puțin pe lângă poarta lui Ungureanu.

Patru minute mai târziu, Rrahmani a scăpat pe partea stângă, pe contraatac, dar pasa către Papeau nu a fost cea mai bună, francezul nereușind preluarea.

Același Rrahmani a avut ocazia de a înscrie, însă Crețu a scos de pe linia porții șutul trimis de golgheterul giuleștean, după o lovitură de colț.

În minutul 77, Rapid a reușit egalarea prin Borisav Burmaz, intrat după pauză, sârbul șutând în forță la colțul lung, după o pasă primită de la Borza.

Universitatea a ratat o mare ocazie de gol prin Danciu, cel care a șutat peste poartă, dintr-o poziție excelentă. La următoarea fază, la poarta cealaltă, Andrei Borza l-a imitat, și acesta trimițând peste transversală, din interiorul careului.

Când meciul se îndrepta către o remiză, în cel de-al șaselea minut de prelungire, Alex Mitriță a centrat de pe partea stângă, iar Alexandru Crețu, singur la 7 metri, a trimit cu capul în poarta lui Ungureanu, aducând victoria oltenilor.

În urma acestui rezultat, Rapid rămâne pe locul 5, cu 29 de puncte, în timp ce Craiova a urcat pe poziția secundă, cu 37 de puncte.

Rapidiștii se vor deplasa la Cluj-Napoca, în următoarea etapă, chiar în ziua de Paște, unde vor da piept cu CFR Cluj, în etapa a opta a SuperLigii.

RAPID

B. Ungureanu – Braun (46′ A. Borza), Săpunaru (cpt.), P. Iacob, Onea – Kait (71′ Hasani), Oaidă (58′ Burmaz) – Bamgboye (46′ Petrila), Papeau (65′ Emmers), Krasniqi – Rrahmani. Antrenor: Bogdan Lobonț.

Rezerve neutilizate: V. Drăghia – D. Grigore, R. Bădescu, G. Gheorghe, Cepoi, C. Cîrjan, El Sawy.  

U. CRAIOVA

L. Popescu – Căpățînă, Zajkov, R. Silva, Bancu – Al. Crețu, Mekvabishvili – Baiaram (56′ M. Danciu), Houri (74′ Mateiu), A. Ivan (74′ Al. Mitriță) – J. Markovic (90+5′ Blesa). Antrenor: Constantin Gâlcă. 

Rezerve neutilizate: D. Lazar – S. Bană, G. Cîmpanu, Ndong, Soiri. 

STATISTICI: RAPID – U. Craiova

  • Posesie:  55 % 45 
  • Ocazii de gol: 14-13
  • Șuturi pe poartă: 3-4
  • Șuturi la poartă: 8-8
  • Cornere: 6-3
  • Atacuri periculoase: 61-36
  • Cartonașe roșii: 0-0
  • Cartonașe galbene: 3-2 (Rrahmani, Săpunaru, Iacob / Zajkov, A. Crețu)
  • Arbitru de centru: Ovidiu Hațegan

 

Distribuie:
Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Email

#împreunăspre100

Ultimele știri

Scroll to Top