RAPID, UN CLUB TRANSPARENT

august 4, 2022

FC Rapid a organizat o conferință de presă la Stadionul Rapid – Giulești, la care au participat Dan Șucu (finanțatorul Rapidului), Daniel Niculae (președintele FC Rapid), Vasile Maftei (directorul Centrului de Copii și Juniori FC Rapid), Marius Zamfir (președintele Școlii de Fotbal Rapid) și Mihai Trăistaru (președintele CS Juniorul 2014).

În cadrul acestei conferințe, Dan Șucu i-a oferit simbolic o plachetă ce reprezintă suma de 1 milion de euro lui Mihai Trăistaru, sumă ce revine clubului ACS Juniorul în urma transferului lui Rareș Ilie la OGC Nice.

„La Rapid toată lumea are de câștigat. Cu toții știm că Rareș Ilie a plecat la unul dintre cele mai mari cluburi din Europa. Pentru Rareș este excepțional. El va putea să se exprime acolo la cel mai înalt nivel. Pentru România, poate Rareș va deveni căpitanul echipei naționale și vom avea cu toții de câștigat. Și Rapid are de câștigat, deoarece contractul a fost făcut pe bani buni. Mai există și un partener de-ai noștri care a avut de câștigat. Mihai Trăistaru, de la ACS Juniorul, a decis ca la transferul lui Rareș la Rapid să își păstreze un procent pentru acest junior. Astăzi, acest procent înseamnă un milion de euro”, a declarat Dan Șucu.

 „Sunt foarte mulțumit de colaborarea cu Fotbal Club Rapid. Cu acest milion de euro vreau să promit conducerii Rapidului că voi munci la fel de bine, cum am muncit și cu Rareș, și în fiecare an îi garantez câte un jucător”, a spus președintele ACS Juniorul.

„Suntem într-o situație fericită, ceea ce e mai rar în fotbalul românesc, vrem să îi mulțumim lui Mihai. Parteneriatul cu Rapid a fost, este și va deveni mult mai fructuos. Vrem să scoatem în evidență lipsurile de la nivelul de copii și juniori. Sperăm ca ușor, ușor, le vom umple și Rapid va deveni o forță din punct de vedere al infrastructurii și, cu siguranță, vor veni foarte mulți jucători. Vom multiplica exemplele de jucători transferați în străinătate, dar până atunci trebuie să le oferim toate condițiile necesare performanței. Unde cluburile din România nu au o bază solidă noi vrem să ne consolidăm, trebuie să punem cărămidă peste cărămidă, să formăm temelia care să ne ducă în vârful ice-bergului, acolo unde este echipa mare.

Sperăm ca după acest exemplu, toți copiii care vor să facă performanță se vor îndrepta către echipe cu adevărat importante, a căror infrastructură este în continuă dezvoltare. Ne dorim ca copiii noștri să rămână în România, și dacă se poate ca marea lor majoritate să ajungă la Rapid”, a spus Daniel Niculae, președintele clubului nostru.

Rapid, un club transparent

„Trebuie să scoatem în evidență faptul că Rapid este un club transparent, care își respectă partenerii și dorește să facă performanță. De aceea, în afara faptului că dorim să ajutăm cluburile mici, cele care nu au continuitate la nivel de seniori, vrem să îi ajutăm și ne dorim ca majoritatea acestor cluburi să-și îndrepte copiii cu potențial către noi. Rapid a ajuns la un nivel la care poate prelua acești copii și îi poate dezvolta și le poate oferi condițiile de a ajunge la prima echipă sau, în cazurile fericite, să se transfere în străinătate. Vom avea condiții foarte bune de pregătire, avem antrenori foarte bine pregătiți, vom juca în Liga Elitelor pentru prima dată, nivelul va fi altul, iar din acest an vrem ca una dintre cele patru echipe ce participă la Liga Elitelor să joace în deschiderea echipei mari”, a spus Vasile Maftei, directorul Centrului de Copii si Juniori al Rapidului.

„Este o ofertă clară pe care o facem tututor cluburilor de juniori din România. Avem și noi clubul nostru de juniori, dar talentele se pot naște oriunde. Dacă există un talent pe care dânșii vor să îl promoveze este binevenit, suntem interesați să vedem dacă putem să îl putem promova mai departe. Nu dorim ca Rareș să rămână o excepție! Excepția această va trebui să devină o regulă la Rapid”, a concluzionat Dan Șucu.

Conferința integrală poate fi urmărită pe canalul de YouTube oficial, FC Rapid 1923

Distribuie:
Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Email

#împreunăspre100

Ultimele știri

Scroll to Top