RAPID – UTA ARAD 1-1

ianuarie 29, 2022

Rapid a încheiat la egalitate meciul cu UTA Arad, 1-1 (0-1), din etapa a 23-a a primei ligi, la finalul unei partide în care a revenit pe tabelă în inferioritate numerică.

Fără Dandea, suspendat, Hlistei, Carnat și Belu, accidentați, dar și fără slovacul Vojtus, cel care are Covid-19, însă cu Alex Ioniță și Dragoș Grigore reveniți pe bancă, Rapid a început bine jocul cu arădenii, împins de la spate și de un public frenetic ce a luat cu asalt Arena Națională.

Adi Bălan, cu o lovitură de cap, și Bnou Marzouk, cu un șut din afara careului, dar și Toni Sefer, au semnat ocaziile Rapidului în prima repriză, în timp ce oaspeții nu i-au pus mari probleme lui Horațiu Moldovan.

Momentul cheie al primei părți, dar și al partidei, s-a petrecut în minutul 38, când Junior Morais a respins cu mâna de pe linia porții. Arbitrul Petrescu l-a eliminat pe brazilian și a acordat penalty, în ciuda faptului că mingea depășise linia porții, astfel că ar fi putut da gol, fără a-l elimina pe Morais.

În primă fază, Horațiu Moldovan a parat lovitura de pedeapsă, însă arbitrul de tușă a cerut repetarea acesteia, considerând că portarul Rapidului nu a stat pe linia porții în timpul execuției. La repetare Ubbink a înscris, iar UTA a intrat în avantaj la cabine.

REVENIRE DUPĂ PAUZĂ

Condusă și fără un om, Rapid a forțat egalarea în partea secundă, iar Mihai Iosif i-a introdus în teren pe Ioniță, Grigore, Goge și Rareș Ilie, primii doi reveniți după accidentări de lungă durată.

După două intervenții bune ale lui Moldovan, și câteva faze periculoase ale giuleștenilor, în minutul 76, estonianul Kait a pătruns pe partea dreaptă, a centrat în fața porții, iar marocanul Younes Bnou Marzouk a înscris cu o lovitură de cap.

În ultimele minute, oaspeții au încercat să profite de jucătorul în plus, însă nu și-au mai creat ocazii, iar partida s-a încheiat la egalitate, 1-1, rezultat ce menține ambele echipe în afara locurilor de Play-Off.

Rapid rămâne pe locul 7, la două puncte de Universitatea Craiova și Farul Constanța, ultimii cu un joc mai puțin, iar în etapa viitoare se va deplasa la Mediaș, vineri, când vor întâlni Gaz Metan, ocupanta locului 13.

RAPID

H. Moldovan – Onea, Săpunaru (cpt.), Al. Albu (87′ Moise), Morais – Sefer (64′ R. Ilie), Crepulja (46′ D. Grigore), Kait, Stahl (64′ Al. Ioniță II) – Marzouk, Ad. Bălan (46′ Goge). Antrenor: Mihai Iosif

UTA

F. Iacob – Vukcevic, Benga, C. Dima, Shlyakov – Vorobjovas, Batha (84′ Ongaro) – Ubbink, Miculescu, N. Dumitru (17′ Roger) – Kaukzemis (46′ Dangubic). Antrenor: Laszlo Balint

Distribuie:
Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Email

#împreunăspre100

Ultimele știri

Scroll to Top