ROSKOPF, AL DOILEA TRANSFER PENTRU L2

mai 29, 2019

Chiar dacă sezonul 2018/2019 s-a încheiat cu doar trei zile în urmă, Rapid a început campania de transferuri a verii, pentru noua ediție de Liga 2, acolo unde a promovat de pe primul loc al seriei a II-a.

Dacă prima achiziție oficială a clubului a fost parafată încă din iarnă, când Rapid a semnat cu George Tudoran, cel de-al doilea jucător nou ce va evolua în Regie este argentinianul Matias Ezequiel Roskopf, un atacant de 1.83 m, de picior stâng, în vârstă de 21 de ani, împliniți în luna ianuarie, născut la Paraná.

Roskopf a început fotbalul la copiii lui Colon, la 9 ani, iar cinci ani mai târziu a ajuns la renumita Boca Juniors, unde a evoluat pentru tineretul formației de pe „La Bombonera” până în 2018, când a fost împrumutat la Torque, în prima ligă uruguayană.

Matias a marcat trei goluri în 25 de meciuri pentru Torque, iar în luna decembrie a anului trecut a revenit la Boca. În iarnă, a fost la un pas de a fi achiziționat de formația de prima ligă FC Botoșani, însă transferul nu s-a mai efectuat.

Noul atacant al Rapidului, ce a semnat un contract valabil pentru următoarele două sezoane, și-a urmărit viitorii colegi la meciul cu Axiopolis Cernavodă, de duminică, când a stat în Tribuna Oficială, alături de iubita sa și de Florin Manea, cel care a intermediat transferul lui.

„Sunt foarte fericit să ajung la un club atât de mare, cu suporteri atât de fanatici și frumoși. I-am văzut la meciul din ultima etapă și am rămas impresionat. Seamănă cu cei ai Bocăi. Abia aștept să evoluez în fața lor și împreună să ne bucurăm, în vara anului viitor, de promovarea în prima ligă, deoarece acolo este locul Rapidului”, a spus Matias Roskopf pentru fcrapid.ro.

Argentinianul a evoluat în zece meciuri pentru naționala U17 a „Țării Tangoului”, reușind să înscrie un gol.  În 2015, Roskopf a evoluat în șapte meciuri pentru Argentina U17, la Campionatul Sud-American U17, și alte trei la Campionatul Mondial U17, din Chile, contra Germaniei, Australiei și a Mexicului.

De asemenea, el a evoluat și pentru naționala U15, antrenându-se chiar împotriva echipei mari a Argentinei, ce se pregătea la acea vreme pentru Copa America 2015.

Cota sa de piață pe transfermarkt.com este de 350.000 de euro, cu 50.000 de euro mai mare decât a lui Virgil Drăghia, cel mai bine cotat fotbalist al Rapidului de până acum.

Bine ai venit, Matias!

 

Distribuie:
Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Email

#împreunăspre100

Ultimele știri

Scroll to Top