SIM RACING: 6 DIN 6 PENTRU RAPID ESPORTS

martie 15, 2023

La fel ca Pep Guardiola în 2009, echipa de sim racing a clubului Rapid a câștigat pe toate cele șase fronturi deschise în sezonul recent încheiat din Racing League Romania. La finele a 13 etape disputate între luna septembrie 2022 și weekendul trecut, cvartetul format din Victor Nicolae, Sebastian Apostol, Dragoș Simion și Andrei Miclea nu a scăpat niciun titlu printre degete.

Încă din runda a zecea, la Barcelona, a fost asigurată din punct de vedere matematic supremația lui Victor în disciplina de sprint. Următorul finish, pe Mount Panorama, a garantat apărarea trofeului cluburilor, iar penultima etapă, disputată pe Hungaroring, a consfințit marele premiu de 1000€ pentru clasamentul cumulat pentru Victor și Sebastian. Tot la finele cursei maghiare a fost certificată victoria lui Dragoș printre licențiați – piloții reali care activează și pe simulator.

Etapa de patru ore de la Monza a tras cortina de o manieră spectaculoasă. Andrei a plasat mașina în pole position, însă o penalizare de 15 secunde a schimbat liderul și, implicit, campionii de anduranță. Tot Victor și Sebastian au ridicat mâinile în aer pentru a sărbători, pentru acesta din urmă bucuria fiind dublată și de titlul juniorilor (sim raceri sub 18 ani).

Clasament general RLR BMW GT Challenge – Sezonul IV

  1. Victor Nicolae/Sebastian Apostol (BMW Blog/Rapid eSports) 519p
  2. Mihai Șuțeanu/Bogdan Moldovan (Walk Racing) 356p
  3. Dragoș Simion/Andrei Miclea (Adevărul Auto/Rapid eSports) 228,5p

În același weekend a avut loc și cea de-a doua etapă a campionatului Balcanic, în care Victor și Dragoș au încheiat pe poziția secundă și continuă să ocupe fotoliul de lideri în clasamentul general. Pentru Sebastian și Andrei a fost o nouă cursă dificilă, în care au recuperat până pe poziția a șaptea după ratarea calificărilor, semnând totuși cel mai rapid tur al întrecerii de trei ore de la Suzuka.

Totodată, piloții Rapid eSports au reprezentat România în calificările IUEM Challenger Cup, competiție cu premii în valoare de 150.000€. Dragoș Simion a trecut de fazele eliminatorii și a pilotat cu maturitate în finala de la Barcelona pentru a-și câștiga locul printre cei 10 europeni ce vor merge în Hong Kong, unde se va desfășura proba decisivă. Sebastian Apostol este calificat în finala regiunii EMEA din cadrul Logitech G Challenge (19 martie), unde miza este de 25.000$.

În prezent, activitatea competițională a grupului se concentrează pe calificarea pentru cea mai importantă competiție internațională de anduranță (SRO eSports IGTC) și pe participarea în alte două campionate foarte puternice – RCI eSports și Virtual Endurance Masters. Între timp, serile de distracție fără presiune din Racing League Romania s-a mutat în mediile de simulare iRacing (unde Victor și Dragoș au dominat prima etapă a noului campionat) și Assetto Corsa (unde noul sezon, în parteneriat cu Romanian Endurance Series, începe pe 27 martie).

Distribuie:
Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Email

#împreunăspre100

Ultimele știri

Scroll to Top