SIM Racing: NE MERITĂM LOCUL ÎN CELE MAI TARI COMPETIȚII!

martie 5, 2023

Divizia de sim racing a Rapid eSports marchează succese pe bandă rulantă, iar cele mai mari competiții internaționale din 2023 bat la ușă. Dezbatem situația actuală a echipei împreună cu unul dintre cei mai ambițioși piloți, Sebastian Apostol.

Să începem cu felicitările pentru titlul adus în Giulești în al doilea sezon consecutiv din campionatul autohton, Racing League Romania. Cum a fost această campanie?

Mulțumesc în numele echipei! Am rămas același colectiv unit, format din cei patru piloți care au conlucrat în sezonul precedent (ianuarie-mai 2022). Victor Nicolae, Dragoș Simion și Andrei Miclea au contribuit la acest rezultat mare pentru noi, iar de această dată am reușit să ne asigurăm și potul cel mare în ierarhia echipajelor. Am fost agonizant de aproape de trei ori și am fi rămas cu un mare regret dacă perioada noastră în RLR s-ar fi încheiat fără acest semn al dominației noastre.

În sezonul precedent ați acuzat calendarul aglomerat. A contat asta și acum?

E ceva mai simplu în perioada de iarnă, când sunt mai puține competiții internaționale. Deși aveau viteza, adversarii noștri din RLR nu au deschis atâtea fronturi. S-au concentrat pe un singur lucru, în timp ce pentru noi uneori era greu să dedicăm zeci de ore de antrenament pentru obiective la care ne luptam chiar și în aceeași zi.

Ce succese importante ai bifat în ultima perioadă?

După ce am încheiat sezonul nostru de debut în SRO eSports IGTC pe poziția a cincea la categoria Silver undeva în octombrie, m-am păstrat în formă cu trei campionate de nivel mediu – World Pro Racing (P3), European Racing Series (P4) și SOP Motorsport GTWC (P4 cu Andrei). Apoi echipa noastră a fost invitată pe marea scenă la Simgrid World Cup, unde ne-am clasat pe 9 din 48, într-un pluton deosebit de valoros. Și tot foarte sus a fost concurența și în seria Flextreme.

De altfel, acolo am văzut și Rapid eSports în lupta pentru victorie.

Dragoș și Andrei au colaborat foarte bine cu Cătălin Tufeanu și Robert Prepeliță, dar și cu colegul nostru din Lituania, Tadas Juknevicius. Au terminat pe podium în ultimele trei curse la rând, în cea de-a doua divizie valorică a campionatului. Eu am participat în prima divizie, unde ne-am bucurat până acum de două clasări în Top 10 și mai avem finala cu o mașină familiară – BMW M2 CS Racing, cea pe care am folosit-o și în RLR.

Pe streamurile Rapid eSports te-am văzut implicat în Logitech G Challenge.

După ce finala națională din 2022 s-a încheiat cu dubla noastră, anul acesta nu a mai existat un wildcard pentru România, așa că suntem direct în lupta regiunii EMEA. Chiar dacă sunt atâția piloți valoroși din Europa și din Africa de Sud, am reușit să ne calificăm în marea finală de pe 19 martie eu și Marco.

Ce urmează pentru tine și Rapid eSports?

Diversificare în România, lupte grele în afară. Pe plan intern, Dragoș va conduce grupul într-o campanie în mediul iRacing, iar eu voi încerca să-mi finisez stilul în vechiul Assetto Corsa. Victor și ceilalți colegi se vor implica și ei în aceste noi concepte, însă pentru noi toți cel mai important e acest an de consolidare la nivel mondial.

Cum vă întăriți? Există și în domeniul vostru o perioadă de transferuri?

Suntem cu ochii pe talentele ce apar în România, dar am ajuns la un nivel la care echipa noastră este atractivă și pentru străini foarte rapizi. Desigur, acum e momentul celor mai mari decizii strategice – să schimbi echipa sau poate chiar simulatorul. Noi vom rămâne concentrați pe Assetto Corsa Competizione la vârf în 2023. SRO eSports IGTC va fi prima prioritate, vom încerca să ne calificăm și în seria de sprint, iar complementar vom rula în alte campionate puternice de anduranță: RCI eSports, Virtual Endurance Masters, ADAC Professional Trophy și ce mai apare.

 

Puteți urmări activitatea lui Sebastian Apostol în sim racing, dar și alte transmisii în direct pe canalul de YouTube al FC Rapid 1923 eSports: https://www.youtube.com/c/FCRapid1923eSports

Distribuie:
Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Email

#împreunăspre100

Ultimele știri

Scroll to Top