SIM Racing: Victor Nicolae aduce titlul de sprint în Giulești!

Suspansul nu a mai fost prelungit până în ultima etapă, la finele manșelor disputate pe Circuit de Barcelona-Catalunya Victor Nicolae asigurându-și un avans insurmontabil în raport cu adversarii deosebit de puternici pe care i-a învins în această campanie de sprint din RLR BMW GT Challenge.

 

După ce sezonul de primăvară al anului trecut s-a încheiat cu victorie Rapid eSports în ierarhia cluburilor, dar titlul echipajelor nu a ajuns în vitrina noastră, campania 2022-23 a început cu obiectivul clar al diviziei de sim racing: campioni pe toate fronturile. Iar prima luptă care s-a încheiat a fost cea din seria de sprint, unde traseul de Formula 1 din Spania a fost gazda unei seri magice. Perechea formată din Sebastian Apostol și Victor Nicolae a obținut toate punctele puse în joc, pentru pole position și clasare pe primele două locuri în fiecare manșă a câte 30 de minute.

Chiar dacă nu era programat să se numere printre titulari, pe fondul angajamentelor internaționale tot mai numeroase, Victor Nicolae a acceptat în septembrie să dea un nou asalt full time asupra campionatului intern. Sebastian Apostol a început în forță sezonul și a fost primul lider, însă pas cu pas dinamica echipei a înclinat înspre veteranul Victor: din 14 starturi, a totalizat nu mai puțin de 6 succese.

Dată fiind și contraperformanța adversarilor direcți la Barcelona, nu doar că Victor nu mai poate fi prins și are garantat din punct de vedere matematic titlul de sprint, ci și Sebastian a reușit să revină pe poziția secundă a clasamentului. Miza sa este să apere acest loc în ultima rundă de sprint, ce va avea loc duminică, 12 februarie, pe Mount Panorama (Australia). Clasamentul individual de sprint arată astfel:

  1. Victor Nicolae (campion) – Rapid eSports – 178p
  2. Sebastian Apostol – Rapid eSports – 136p
  3. Bogdan Moldovan – Walk Racing – 115.5p
  4. Mihai Șuțeanu – Walk Racing – 103.5p

Punctele din fiecare etapă se cumulează pe patru fronturi: cluburi, echipaje, licențiați și juniori. După 10 seri de întreceri virtuale intense, Rapid eSports este lider provizoriu în toate aceste clasamente. Cu moralul la fel de ridicat precum echipele de fotbal, handbal sau baschet, ultimele trei etape vor fi decisive. După sprintul australian sus-menționat, mai urmează o cursă de 2 ore pe Hungaroring (26 februarie) și finala de 4 ore de la Monza (12 martie).

Clasamentului cluburilor indică un avans considerabil pentru giuleșteni (544-399p), care ar putea sărbători apărarea acestui trofeu chiar duminică, în cazul în care mai pun încă 40 de puncte distanță. Bătălia piloților din cursele reale (categoria licențiaților) ar putea fi încheiată la finele etapei a 12-a, dacă Dragoș Simion continuă să-și devanseze rivalii direcți, în timp ce pentru juniori și marea miză a celui mai bun echipaj este posibil să ajungem cu emoții până în ultimul act. Așa s-a întâmplat, de altfel, în fiecare dintre cele trei sezoane precedente.

  1. Victor Nicolae și Sebastian Apostol (BMW Blog/Rapid eSports) 414p
  2. Mihai Șuțeanu și Bogdan Moldovan (Walk Racing) 356p
  3. Cătălin Tufeanu și Robert Prepeliță (CarSpot) 136.5p
  4. Dragoș Simion și Andrei Miclea (Adevărul Auto/Rapid eSports) 130p

Weekendul acesta mai aduce și cea de-a doua etapă a campionatului balcanic de profil, în care Victor Nicolae și Dragoș Simion au câștigat etapa inaugurală de la Silverstone și caută să-și apere fotoliul de lider în cursa de 3 ore de la Suzuka, ce va avea loc sâmbătă, 11 februarie.