THRILLER | RAPID – FCU CRAIOVA 4:3

ianuarie 20, 2024

Primul meci oficial al Rapidului din 2024 a fost unul de povestit nepoților, cu o răsturnare senzațională de scor. Rapid a învins FCU Craiova, cu 4-3, revenind în partea secundă, după ce a fost condusă cu 1-3.

După ce Rapid obținuse în tur prima victorie din meciurile directe, cu un spectaculos 5-3, giuleștenii căutau întâiul succes împotriva oltenilor pe teren propriu.

Fără cinci jucători, Emmers, Petrila, Kait (accidentați), Borza și Papeau (suspendați), Rapid a introdus în primul unsprezece trei dintre cei patru nou-veniți: Florent Hasani, Ermal Krasiniqi și Damjan Djokovic, în timp ce Borisav Burmaz avea să intre în partea secundă.

Chiar și așa, oaspeții au intrat mai bine în joc și au deschis scorul după 25 de minute. Șutul lui Dragoș Albu, din afara careului, l-a depășit pe Horațiu Moldovan și oltenii schimbau pentru prima dată tabela.

Cîrjan, cu un șut de la distanță, Hasani, cu o pătrundere în careu și un șut moale, dar și „capul” lui Săpunaru, puțin peste, prevesteau golul egalizator.

Albion Rrahmani, revenit „oficial” după 3 luni, i-a „întors” mingea la marginea careului lui Onea, acesta i-a pasat lui Hasani, optarul i-a „așezat” mingea lui Ermal Krasniqi, iar cel mai scump jucător rapidist al iernii a egalat cu un șut plasat, stabilind scorul primei reprize: 1-1 (’43).

Nebunie, după pauză

Oltenii au ieșit mai bine de la cabine, și au revenit în avantaj după șase minute, atunci când belgianul William Baeten l-a învins pe Moldovan, după o pasă bună a lui Bauza.

După o ratare uriașă a lui Funsho, intrat la pauză în locul lui Krasniqi, accidentat, oaspeții și-au majorat avantajul. Șutul lui Dragoș Albu l-a găsit în poziție bună pe Alexandru Blidar, iar „underul” oltenilor a pus latul, ducând scorul la 3-1 (’56).

Din minutul 68, a început „remontada” Rapidului. Rrahmani a trimis, din marginea careului, spre poarta lui Gurău, mingea l-a lovit în braț pe Lacroix, iar după opt minute de consultare a VAR-ului, centralul Feșnic a acordat penalty. Albion Rrahmani a transformat cu siguranță și a readus Rapidul în joc, cu cel de-al șaptelea gol stagional (’76).

În minutul 81, Răzvan Onea, aflat în colțul careului, pe partea dreaptă, l-a văzut ușor ieșit din poartă pe Gurău, și a șutat în forță, reușind egalarea la trei, cu un gol superb.

Finalul a fost de infarct. Pe o ploaie torențială, Rapid a a forțat golul victoriei, în timp ce oltenii au încercat să țină de scor.

Rrahmani a trimis cu capul pe lângă poartă, din poziție bună, în timp ce Blănuță a șutat pe lângă poarta lui Moldovan, din 7-8 metri.

În cel de-al patrulea minut din prelungiri, Borisav Burmaz a dat lovitura de grație. Alexandru Albu a centrat de pe partea dreaptă, iar sârbul venit de la FK Vozdovac a trimis cu capul, peste portarul Gurău, direct în plasa oltenilor. Rapid a întors fabulos rezultatul și a obținut victoria care o aduce la 36 de puncte, la egalitate cu CFR Cluj, ocupanta locului secund.

În următoarea partidă, Rapid va juca derby-ul Bucureștiului contra lui Dinamo, pe Arena Națională, sâmbătă seara, de la ora 20:00.

RAPID

H. Moldovan – Onea, Săpunaru (cpt.), P. Iacob, Braun – D. Djokovic, Oaidă (70′ Al. Albu) – Hasani (60′ Burmaz), C. Cîrjan (60′ El Sawy), E. Krasniqi (46′ Bamgboye) – A. Rrahmani (90+8′ I. Cristea). Antrenor: Cristiano Bergodi. 

Rezerve neutilizate: V. Drăghia, B. Ungureanu – R. Bădescu, D. Grigore, Al. Ioniță II, K. Soni.

FCU 1948

Gurău – R.Negru, Kvakic, Lacroix, Padula – I. Achim (cpt.), D. Albu – Baeten (66′ Sidibe), Bauza (66′ J. Ibrahim), Blidar (83′ Blănuță) – A. Chițu (87′ Mascarenhas). Antrenor: Giovanni Constantino. 

Rezerve neutilizate: R. Popa, S. Mogoșanu – Bahassa, S. Asamoah, M. Ilie, D. Henriques, V. Pop.

STATISTICI: RAPID – FCU 1948

  • Posesie: 57 % 43
  • Ocazii de gol: 28-7
  • Șuturi pe poartă: 13-5
  • Șuturi la poartă: 9-2
  • Cornere: 6-0
  • Atacuri periculoase: 94-43
  • Cartonașe galbene: 1-3 (Onea ‘8  / Blidar ‘6, D. Albu ’26, Ibrahim ’78)

 

 

 

 

Distribuie:
Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Email

#împreunăspre100

Ultimele știri

Scroll to Top