VICTORIE ÎN DERBY | DINAMO – RAPID 1:2

ianuarie 28, 2024

Rapid și-a trecut în cont cea de-a doua victorie consecutivă a anului, reușind să se impună în derby-ul bucureștean cu Dinamo, cu 2-1, în runda #23 din SuperLigă.

Fără galerie, rămasă la stadionul Giulești, rapidiștii au înfruntat echipa de pe penultimul loc al SuperLigii, fără patru jucători importanți, Emmers, Kait, Petrila și Krasniqi, toți accidentați. De asemenea, a fost primul meci fără Horațiu Moldovan, plecat la Atletico Madrid, dar cu Marian Aioani între buturi, la debutul în alb-vișiniu.

Noul goalkeeper al Rapidului a avut o intervenție excelentă după 44 de secunde, atunci când l-a blocat pe Abdallah, scăpat singur cu Aioani.

În minutul 19, Homawooa a șutat spre poartă, însă Paul Iacob s-a aruncat la sacrificiu și a scos mingea din fața porții.

Prima ocazie a Rapidului a venit după 28 de minute, atunci când Florent Hasani a șutat pe lângă poarta lui Golubovic, din colțul careului.

Scorul a fost deschis de giuleșteni, în minutul 43, când după o fază creată de Hasani și continuată de Omar El Sawy a fost finalizată de Jayson Papeau, aflat la cel de-al cincilea gol stagional.

Dinamoviștii au egalat în primul minut din prelungirile reprizei, prin Hakim Abdallah, cel care a trimis cu călcâiul în poartă șutul ratat al lui Ilic. Remiză la pauză: 1-1!

Final dramatic pe Arenă

Partea secundă a debutat cu un fault al lui Velkovski asupra lui Rrahmani, în careu, însă arbitrul Găman nu a acordat penalty, chiar dacă a fost consultat VAR-ul.

Gazdele au ratat o mare ocazie prin Goncalo Gregorio, cel care a trimis peste poartă, din 6 metri, după care Dennis Politic a trimis în „transversala” lui Aioani.

Finalul i-a aparținut Rapidului. Borisav Burmaz a fost omul providențial, la fel ca și în meciul cu FCU Craiova, când a marcat golul victoriei în prelungiri.

După două ocazii uriașe, o lovitură de cap din 6 metri, pe lângă poarta lui Golubovic, și un șut din câțiva metri, în portarul dinamovist, Burmaz a marcat golul de trei puncte, în minutul 90.

Centrarea lui Papeau a fost prelungită de Cristi Săpunaru, iar sârbul a „pivotat” în careu, cu Velkovski în spate, și a înscris cu un șut fără speranțe pentru Golubovic.

Rapid a câștigat cu 2-1, iar jucătorii au mers imediat către stadionul Giulești, acolo unde câteva mii de suporteri au sărbătorit victoria din derby. Cu cele trei puncte, băieții lui Cristiano Bergodi au urcat pe poziția secundă, cu 39 de puncte, iar în etapa viitoare vor primi vizita Oțelului Galați.

VIDEO | REZUMATUL MECIULUI 

RAPID

Aioani – Onea, Săpunaru (cpt.), P. Iacob, Braun (53′ Burmaz) – Al. Albu, D. Djokovic (63′ Oaidă) – Hasani (63′ Bamgboye), El Sawy (53′ A. Borza), Papeau – A. Rrahmani (86′ K. Soni). Antrenor: Cristiano Bergodi.

Rezerve neutilizate: V. Drăghia – I. Cristea, D. Grigore, R. Bădescu, C. Cîrjan, Al. Ioniță II

DINAMO

Golubovic – G. Moura (73′ C. Costin), Lucas (cpt.), Velkovski, Homawoo, Amzăr – Ilic (67′ E. Gnahore), Pavicic (78′ D. Iglesias) – Abdallah, Gregorio (67′ P. Neagu), Politic (78′ G. Milanov). Antrenor: Zeljko Kopic. 

Rezerve neutilizate: D. Răilean – A. Bani, A. Irimia, D. Irimia, R. Grigore, N. Patriche, L. Ghezali. 

#ZIDEMECI | TOTUL DESPRE MECIUL CU DINAMO

STATISTICI: Dinamo – RAPID

  • Posesie: 49 % 51
  • Ocazii de gol: 12-10
  • Șuturi pe poartă: 2-4
  • Șuturi la poartă: 7-5
  • Cornere: 8-0
  • Atacuri periculoase: 74-30
  • Cartonașe galbene: 1-4 (Homawoo ’80 / Djokovic ’24, Papeau ’85, Iacob ’90+4, Aioani ’90+5)

 

Distribuie:
Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Email

#împreunăspre100

Ultimele știri

Scroll to Top