FLORIN MANEA: ROSKOPF VA FI UN IDOL AL TRIBUNELOR

iunie 6, 2019

Florin Manea a reușit să aducă un atacant cu un background extrem de interesant, argentinianul Matias Ezequiel Roskopf, cel care a evoluat pentru naționalele U15 și U17 ale „pumelor”.

Directorul sportiv a vorbit despre noul „vârf” ce a venit de la Boca Juniors și care vrea să ducă Rapidul în prima ligă.

„Pentru Roskopf avem un parteneriat cu Boca Juniors, din care noi deținem 60% din drepturile economice, iar ei 40%. Practic, noi îl deținem 100%, dar 40% din drepturile economice vor merge către Boca Juniors. Este un jucător ce a evoluat la toate naționalele Argentinei, U15, U17, chiar și la U19, unde a fost convocat, chiar dacă nu a jucat. Colon a plătit pentru el 500.000 de euro, la 14 ani, după care a ajuns la Boca Juniors, tot pentru 500.000.

Prima dată, l-am dus la FC Botoșani, însă cei de acolo au refuzat să continue cu transferul, pentru că cei de la Boca nu renunțau la drepturile de formare, deoarece este o politică a clubului, însă mi-au spus că dacă le vor trimite un e-mail ei le vor răspunde că nu vor cere drepturile niciodată.  

Președintele Botoșaniului nu a înțeles, a crezut că cei de la Boca vor să îl păcălească, după care Roskopf a ajuns la Hermannstadt. Cei de acolo, neavând achitate taxele, nu au putut să îl legitimeze, pentru că este extracomunitar. 

Până la urmă, mă bucur că s-a întâmplat așa, deoarece a ajuns la noi. Eu am o mare, mare încredere în el, este un jucător de mare valoare, o să vedeți! De obicei, lumea îmi spune să nu mă hazardez, dar eu mă hazardez, cum m-am hazardat și cu Diego Fabbrini, iar oamenii importanți din fotbal au ajuns să îmi dea dreptate, la televizor. Același lucru se va întâmpla și cu Matias Roskopf. Este o reușită pentru un club de Liga 2 să aibă un parteneriat cu Boca Juniors, în condițiile în care Boca este considerată Real Madrid a Americii de Sud și a vândut cei mai mari jucători ai Argentinei. Să fii în naționala Argentinei înseamnă să ai competiție pentru naționala mare cu Messi, Higuain, Icardi, Aguero… Acest băiat vine de la un alt nivel, vine de la o școală a Bocăi Juniors, unde a stat cinci ani. Chiar îmi spuneau niște prieteni de la Hermannstadt, care l-au văzut, că are niște calități excepționale. Eu sper că va fi un idol al tribunelor și ne va ajuta mult”, a spus Florin Manea pentru fcrapid.ro.

„Sunt foarte fericit să ajung la un club atât de mare, cu suporteri atât de fanatici și frumoși. I-am văzut la meciul din ultima etapă și am rămas impresionat. Seamănă cu cei ai Bocăi. Abia aștept să evoluez în fața lor și împreună să ne bucurăm, în vara anului viitor, de promovarea în prima ligă, deoarece acolo este locul Rapidului”, a declarat argentinianul după ce a semnat cu Rapid.

Roskopf este unul dintre cei trei jucători ofensivi ce s-au transferat în această vară la Rapid, alături de George Tudoran și Gabriel Dodoi.

 

Distribuie:
Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Email

#împreunăspre100

Ultimele știri

Scroll to Top