RAPID CÂȘTIGĂ PRIMVS DERBY

decembrie 15, 2022

După o perioadă mai dificilă, Rapid a reușit să câștige din nou, chiar în cel mai vechi derby, 3-1, cu Petrolul Ploiești.

Nevoită să joace acasă pe Arena Națională, din cauză că Giuleștiul își schimbă gazonul, Rapid a simțit din succesul după cinci meciuri consecutive fără victorie.

Pe lângă jucătorii accidentați, giuleștenii nu s-au putut baza nici pe Dragoș Grigore și Jakub Vojtus, ambii suspendați.

Acest lucru l-a forțat pe Adrian Mutu să îi aducă pentru prima dată în lot la un meci de campionat pe Gabriel Gheorghe (16 ani) și Alexandru Stan (17 ani).

Ploieștenii veneau cu un moral mult mai bun, fiind neînvinși în duelurile cu Rapid din 2019, atunci când Bogdan Manole aducea victoria giuleștenilor în Regie.

Partida a început foarte bine pentru alb-vișinii, după numai 8 minute Irobiso comițând un henț în careu, iar arbitrul Sebastian Colțescu a acordat penalty.

Croatul Marko Dugandzic a transformat cu siguranță și a deschis scorul în derby.

În minutul 35, Mathaus l-a fautat clar în careu pe Emmers, iar Rapid a primit o nouă lovitură de pedeapsă.

Alex Ioniță, sărbătoritul zilei, a executat în dreapta lui Leitner, însă portarul austriac a ghicit colțul.

Două minute mai târziu, Colțescu a văzut fault la un duel între Crepulja și Jair, în careul Rapidului, și a acordat penalty și pentru ploieșteni.

Același Jair și-a asumat execuția, însă Horațiu Moldovan a avut o paradă de excepție, iar la pauză Rapid a intrat cu 1-0.

Trei goluri după pauză

În minutul 61, marcatorul golului din tur, Gicu Grozav, a reușit o nouă finalizare foarte bună, cu un șut din voleu, și a restabilit egalitatea.

Rapid n-a acuzat șocul primirii golului și a punctat în minutul 73 pentru 2-1. Alex Ioniță s-a revanșat și i-a pasat decisiv lui Marko Dugandzic, croatul punctând după o acțiune personală. A fost cea de-a opta reușită a sezonului pentru atacantul nostru.

Cu un sfert de oră înainte de final, Adrian Mutu l-a trimis în teren pe Cristian Ignat, cel care la numai 19 ani debutează în prima ligă.

Peste numai patru minute, Horațiu Moldovan a avut o nouă intervenție salvatoare, respingând peste poartă șutul bun al lui Jair, din afara careului.

În cel de-al patrulea minut de prelungire, Cristi Săpunaru i-a pasat, în propria jumătate, lui Ștefan Pănoiu. Mijlocașul rapidist a trecut de Cebotaru și s-a oprit doar după ce a înscris, reușind să dribleze și portarul advers.

Rapid învinge cu 3-1 și revine pe podium, cu 37 de puncte, după Farul (44) și CFR Cluj (41), urmând a se deplasa duminică la Arad, pentru ultimul joc al anului.

RAPID

H. Moldovan – Onea, Săpunaru (cpt.), P. Iacob, Morais – Kait, Crepulja (67 A. Ciobanu), Emmers – Sefer (83 Pănoiu), Al. Ioniță (75 C. Ignat), Dugandzic. Antrenor: Adrian Mutu.

Rezerve neutilizate: V. Drăghia – Al. Albu, F. Ștefan, Belu, G. Gheorghe, Al. Stan

PETROLUL

Leitner – Mathaus Lima, Meijers, Huja (88 L. Dumitriu) – Borța, Jair (88 Cioiu), T. Seto (83 E. Cebotaru), Țicu (cpt.) – Grozav, Irobiso (71 C. Budescu), Mazarache (83 M. Bratu). Antrenor: Nicolae Constantin.

Rezerve neutilizate: O. Vâlceanu – Velisar, Alb. Olaru, Pashov

Reacțiile de la finalul meciului, cu Ovidiu Herea și Adrian Iencsi 

Rezumatul meciului RAPID – Petrolul 3-1

 

Distribuie:
Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Email

#împreunăspre100

Ultimele știri

Scroll to Top